Promašio penal

Sergio Aguero se propisno obrukao

Edmir Škorić

Manchester City i Chelsea igraju derbi 35. kola Premiershipa i domaćin vodi 1:0.

Manchester City ima priliku da osigura titulu ukoliko ostvari pobjedu. Za sada je na dobrom putu jer je golom Sterlinga poveo u 44. minuti.

Nedugo nakon toga, imao je domaćin zlatnu šansu da povisi na 2:0, ali se Sergio Aguero obrukao u želji da penal pretvori u pogodak.

Iskusnog Argentinca baš ne ide, a na ljeto će nakon dugo vremena napustiti Etihad.

Zanimljivo da je City prva ekipa koja je promašila četiri uzastopna penala u utakmicama još od Tottenhama u sezoni 1994/95.

Inače, City i Chelsea će igrati još jedan meč i to najvažniji u sezoni 29. maja u Istnabulu, kada je na programu finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li tada Thomas Tuchel nadmudriti Pepa Guardiolu...

OVDJE možete pogledati promašeni penal Argentinca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.