Čine sve da se finale igra Lige prvaka na Wembleyju: Neočekivana odluka britanske vlade!

Turska na crvenoj listi za putovanja

Čine sve da se finale igra Lige prvaka na Wembleyju: Neočekivana odluka britanske vlade!

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala mogli su uživati u polufinalnim okršajima Lige prvaka, a u finalu ćemo na kraju gledati meč Manchester Cityja i Chelseaja.

Manchester City je bio odličan u nokaut fazi, a u polufinalu ekipa Pepa Guardiole je u dvije utakmice nadigrala PSG i zasluženo došla do finala.

Za Građane je ovo prvo finale u historiji, te su na korak do osvajanja Lige prvaka što je cilj ovog kluba već više od deset godina nakon dolaska bogatih vlasnika.

S druge strane, Chelsea je također oduševio u polufinalu gdje su bili bolji od Real Madrida.

Plavcima je malo ko davao šanse da može do finala pred početak sezone, ali su bili odlični u nokaut fazi. Chelsea će tako igrati finale prvi put nakon devet godina kada su bili prvaci Evrope.

Kao što je već poznato finalna utakmica Lige prvaka igra se 29. maja u Istanbulu na Ataturk stadionu.

Oglasi

Međutim, čini se da Englezi čine sve što mogu da UEFA promijeni odluku i odluči da se finale odigra na Wembleyju u Londonu jer se ipak za titulu prvaka Evrope bore klubovi iz Engleske.

Naime, britanska vlada danas je mnoge iznenadila svojom odlukom. Oni su stavili Tursku na crvenu listu za putovanja zbog pandemije koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To znači da će igrači oba tima po povratku iz Istanbula morati u karantin u trajanju od deset dana. Međutim, mnogi smatraju da je ova odluka donesena upravo kako bi UEFA premjestila finale na Wembley.

Sada se čeka da se oglase iz UEFA-e na ovu neočekivanu odluku britanske vlade i to nekoliko sedmica pred finale u Istanbulu. Također, bit će zanimljivo vidjeti kako će reagovati i vlast u Turskoj.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

srcerukelopata
Pa Čaušesku dragi vidi kakav sI naslov napis'o??? Kukala ti majka??? Oj koja si ti dilovina
8 0
AsmirM
Finale ce biti u Turskoj ako ne ove godine onda iduce , al ono ce bit inace Uefa mora koji milion dati kao ostetu za odgodene 2 utakmice . Nije to hop otkljucaj stadion odigraj zakljucaj . Ima tu organizacije .
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi