Ubacio 14 poena

Džanan Musa konačno zaigrao i dobro iskoristio priliku

Midhat Šljivak

Džanan Musa nakon duže pauze konačno se pojavio na parketu u dresu Anadolu Efesa.

Turski šampion je u posljednjem 30. kolu prvenstva savladao Darussafaku rezultatom 84:74 uz jako dobru rolu bh. košarkaša.

Trener Efesa Ergin Ataman u prethodnom periodu nije računao na usluge Džanana Muse i on je često bio izvan ekipe.

Ipak, odlučio mu je dati šansu u posljednjem meču regularnog dijela sezone i Musa je ukazanu priliku k dobro iskoristio.

Džanan je na parketu proveo 24 minute i u tom periodu je ubacio 14 poena, te je imao po dva skoka i dvije asistencije.

Musa je iz igre pogodio tri šuta iz pet pokušaja, dok je sa linije slobodnih bacanja bio stoprocentan i pogodio je svih osam pokušaja.

Tunčer je predvodio Efes u ovom susretu sa 20 poena, Musa je dodao 14, a Sanli 13 koševa. Kod Darussafake Magette je ubacio 15 koševa.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Efes je uvjerljivo prvi na vrhu tabele turskog prvenstva. Doživjeli su samo jedan poraz u sezoni (29-1) i apsolutni su favoriti za naslov prvaka.

Anadolu Efes će u prvom krugu play-offa igrati protiv Gaziantepa kojeg sa klupe predvodi bh. stručnjak Nenad Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.