Anadolu Efes nakon drame pobijedio Real i prošao na F4

Euroliga

Anadolu Efes nakon drame pobijedio Real i prošao na F4

E. Škorić

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Real Madrid u majstorici rezultatom 88:83, te su se tako plasirali na završni turnir Eurolige.

Peta utakmica ove uzbudljive serije odigrana je u Istanbulu, a Efes je u jednoj dosta dramatičnoj završnici na kraju došao do trijumfa.

Real se za razliku od prošla dva gosotvanja u Istanbulu jako dobro držao, često je imao vodstvo, no na kraju nije bilo dovoljno snage da se ostvari pobjeda nad favorizovanim turskim velikanom.

Singleton je bio čovjek odluke sa 26 poena i osam skokova, dok je Micić ubacio 18, a Krunoslav Simon 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U sastavu Reala Laprovittola je imao učinak od 17 poena, Thompkins je ubacio 12, a Carroll i Llull po 10 poena.

Efes je drugi tim koji je izborio F4 nakon CSKA, a sada se čekaju raspleti ostalih mečeva: Barcelona - Zenit i Milano - Bayern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi