Topnici slavili sa 3:1

Arsenal lansirao WBA u Championship

Haris Zilić

U 35. kolu Premiershipa Arsenal je sa 3:1 savladao WBA.

Ovaj meč je više značio gostima koji su imali još matematičke šanse za opstanak.

Međutim, Arsenal je od prve minute krenuo žestoko i nakon prvog poluvremena imao je prednost od 2:0.

Smirth Rowe je pogodio u 29. minuti za 1:0 na asistenciju Sake, da bi u 35. minuti Pepe na asistenciju Chambersa pogodio za 2:0.

U nastavku gosti su krenuli na sve ili ništa.

Imali su nekoliko prilika pred golom Arsenala, a to su krunisali samo počasnim golom Pereire u 67. minuti utakmice. Do kraja je Willian u 90. minuti postavio konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovim porazom WBA je i matematički izgubio šanse za opstanak. Tri kola prije kraja imaju deset bodova manje od Burnleya i meč više, tako da se Vrećice nakon jedne sezone vraćaju u Championship.

Sa druge strane Arsenal je ostao u matematičkoj utrci za pozicijama koje naredne sezone vode u Evropu, a trenutno imaju četiri boda manje od sedmoplasiranog Tottenhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.