Arsenal pogađao stative umjesto golova, Villarreal odolio i plasirao se u finale

Špansko-englesko finale

Arsenal pogađao stative umjesto golova, Villarreal odolio i plasirao se u finale

S. Grebović

Ekipe Arsenala i Villarreala večeras su odigrale revanš susret polufinala Lige Evrope bez golova na Emiratima nakon kojeg se španska ekipa plasirala u finale zbog pobjede u prvoj utakmici kada je bilo 2:1.

Villarreal je u prvoj utakmici golovima Triguerosa i Albiola stvorio sebi, ispostaviće se dovoljnu zalihu pred ovaj meč. Za Topnike je prošlog četvrta gol dao Nicolas Pepe sa bijele tačke.

Gosti su bolje otvorili ovaj susret. Nigerijac Chukwueze je već u petoj minuti opasno zaprijetio, ali je Leno odbranio njegov udarac. 

U 23. minuti njemački golman je bio na novim mukama, udarac Pareja je otišao tik iznad njegovog gola. Arsenal uzvraća tri minuta nakon toga preko Aubameyanga čiji je udarac zaustavila stativa gola tima sa El Madrigala. To je bilo sve vrijedno pomena u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme ponudilo nam je otvorenu igru sa obje strane. Arsenal je napadao i bezglavo jurišao naprijed, a najbolje šanse su propustili Smith Rowe, Pepe i Aubameyang koji je u 79. minuti promašio možda i najveću.

Gabonac je skočio, nadvisio svoj dva čuvara i šutirao glavom, a loptu je na putu do mreže zaustavila stativa. Topnici do kraja nisu uspjeli da postignu gol koji bi ih odveo u veliko finale u koje se plasirao Villarreal gdje će igrati na Mnachester Unitedom. Crveni đavoli su u drugom polufinalu poraženi od Rome sa 3:2, ali su zbog pobjede u prvom meču od 6:2 prošli dalje.

Finalni meč ovogodišnjeg iznadnja Evropske lige biće odigrano u poljskom Gdansku na PGE areni 26. maja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Polufinale Lige Evrope

Arsenal - Villarreal 0:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Pa neces izgubiti 4 EVROLSKA TROFEJA sa 56SENALOM..jer ih NEMAS..Dobro rucaj ova 2 dana, valja od Villareala ISPASTI, pa bolje SIT nego GLADAN.. Dr.ZIJA_GA 05.05.21. 21:33 Evo dokaza da je dr pogodio ko ce u finale.
2 4
Edin Merlin
i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi