Sjajna statistika bivšeg mladog reprezentativca BiH

Bilbija je u dresu Borca bio "noćna mora" za Zrinjski, da li će sutra biti obrnuto?

Haris Zilić

Ulazimo u finiš Premijer lige BiH u fudbalu, gdje nas očekuje uzbudljiva borba za titulu, Evropu i opstanak.

Borba za titulu je posebno interesantna ove sezone, a meč koji može dati puno odgovora igra se sutra od 20 sati, kada će Borac dočekati ekipu Zrinjskog.

Banjalučani do kraja nemaju pravo na kiks u utrci za titulu sa Sarajevom, tako da su u duelu protiv mostarske ekipe pod imeprativom pobjede.

Ovo će biti i posebna utakmica za jednog od najboljih fudbalera u Premijer ligi BiH posljednju deceniju, a riječ je o napadaču Zrinjskog Nemanji Bilbiji.

Bilbija je dijete banjalučkog Borca, gdje je pružao dobre partije na početku karijere, a najveći pečat je ostavio sjajnim igrama u dresu Zrinjskog. I ove sezone Bilbija je udarna igla Plemića i na 28 utakmica u svim takmičenjima postigao je 16 golova, od čega je 12 u Premijer ligi.

Nemanja Bilbija HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

29 nastupa
27 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
10 asistencija
24 golova

Interesantan podatak se veže za Bilbiju dok je bio član Borca. Bivši mladi reprezentativac naše zemlje je u dresu Borca protiv Zrinjskog odigrao dva meča i postigao čak šest golova.

U sezoni 2009/2010, Borac je u Banja Luci savladao Zrinjski sa 3:0, a Bilbija je postigao dva gola.

Spektakularan dan Bilbija je imao u 19. kolu u sezoni 2012/2013. Borac je deklasirao Zrinjski sa 5:1, a Bilbija je postigao čak četiri gola.

S druge strane u dresu Zrinjskog portiv Borca, Bilbija je odigrao tri utakmice i postigao jedan pogodak i to ove sezone u trijumfu Zrinjskog u Mostaru rezultatom 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Banja Luci se sutra igra veoma bitna utakmica, gdje će i Zrinjski tražiti bitne bodove u borbi za Evropu, a Bilbija bi mogao sutra popraviti lične statističke parametre kada su u pitanju ogledi Borca i Zrinjskog.

Podsjetimo, Borac i Sarajevo imaju 57 bodova, Velež 53, Široki Brijeg 51, a Zrinjski 50 bodova, četiri kola prije kraja jedne od najuzubdljivijih sezona u historiji Premijer lige BiH u fudbalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.