Borac oslabljen, Maksimović oprezan: Volim utakmice u kojima ne treba posebna motivacija

Sutra derbi u Banjoj Luci

Borac oslabljen, Maksimović oprezan: Volim utakmice u kojima ne treba posebna motivacija

S. Mlaćo
Remi Sarajeva u Tuzli Borac je iskoristio na najbolji mogući način. Banjalučani su savladali Krupu 1:0 i sada su na liderskoj poziciji.

Već sutra u okviru 30. kola čeka ih novi derbi. U Banja Luku stiže Zrinjski.

“Zrinjski je sebe doveo u tešku situaciju, pod znakom pitanja im je plasman u Evropu. Timu koji ima Bilbiju, Todorovića, Jakovljevića, Enina i da ih ne nabrajam dalje se ne prijeti. Međutim i mi imamo isto tako kvalitetnu ekipu ili čak bolju. Ja volim ovakve utakmice, za njih ne treba da posebno da motivišeš igrače. Gosti će doći ovdje da traže prijeko potrebne bodove, ali se i mi dosta toga pitamo", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Šef stručnog štaba Borca, pored već duže vrijeme odsutnih Jovanovića i Lukića, sutra neće moći računati ni na Aleksandra Subića, zbog kartona, te na povrijeđene Bojana Pavlovića i Almedina Ziljkića, koji će pauzirati 10-ak dana zbog rupture mišića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Nema sumnje da Zrinjski posjeduje veliki kvalitet, najveća opasnost nam prijeti svakako od Bilbije, moramo biti oprezni u prekidima, gdje se ističe Jakovljević, a imaju veliki kvalitet i po bokovima. Imamo i mi naš cilj, sa tri boda bi ovjerili plasman u Evropu što nam je cilj i bez obzira na to ko će igrati daćemo sve od sebe da dođemo do trijumfa kojim bi ostvarili prvi plan“, poručio je rezervni čuvar mreže Borca Nikola Lakić.

Utakmica Borac - Zrinjski igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je zakazan za 20 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Fol Evropa mu cilj, a digli drzavu na noge da titulu uzmu.
9 1
Fourteenwords
Osvajamo Banja Luku ponovno sutra ??
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi