Prijetili mu smrću

Treneru Pescare je laknulo nakon što je njegov tim poražen od Salernitane

Edmir Škorić

Nogometaši Salernitane slavili su s 3:0 u Pescari, pa su nakon 23 godine ponovo u Seriji A.

Tim Milana Đurića ovjerio je u zadnjem kolu drugo mjesto, pa se uz Empoli direktno plasirao u viši rang.

Nakon 23 godine čekanja, u Salernitani slave, nastala je prava ludnica u tom gradu. Sada svi s nestrpljenjem čekaju mečeve Serije A, naročito lokalne derbije s Napolijem.

Važno je ipak napomenuti da Salernitana ima određene probleme s ulaskom u Seriju A, budući da je klub u vlasništvu Claudija Lotita, koji je ujedno i prvi čovjek Lazija. Jedna te ista osoba ne može imati dva kluba u Seriji A, ali vjeruje se da će se ubrzo taj problem riješiti i da će se Lotito odreći postotka dionica koje ima u Salernitani.

Salernitana je Seriju B prethodno osvajala 1947. i 1998. godine, kada je posljednji put uspjela da se plasira u Seriju A. Poslije dugo čekanja, došao je red da se "zapali" grad...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je posebno zanimljivo, a vezano za današnji uspjeh Salernitane, je to da je trener njihovog domaćina Pescare, Gianluca Grassadonia zapravo ponikao u Salernitani, rođen u tom gradu, igrao u tom klubu...

Prije utakmice dobio je prijetnje smrću, on i njegova porodica, pa sam nije imao puno izbora. Sreća njegova pa je Pescara kolo ranije već ispala iz Serije B. No u svakom slučaju, Salernitana je bila jača na terenu i daleko je kvalitetnija od Pescare, pa je sve osim "dvice" danas bilo zaista teško očekivati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.