Tim Milana Đurića za sada ne može u Seriju A iz bizarnog razloga
Foto - EPA

Salernitana u problemu zbog Lotita

Tim Milana Đurića za sada ne može u Seriju A iz bizarnog razloga

M. Šljivak

Ekipa Salernitane nalazi se jako blizu plasmana u Seriju A.

Tim iz Salerna igra još jednu odličnu sezonu u Seriji B. Kolo prije kraja su na drugom mjestu tabele sa 66 bodova i u posljednjem kolu protiv Pescare će tražiti šansu za plasman u društvo najboljih timova Italije.

Međutim, njihova promocija u Seriju A mogla bi doći u pitanje zbog činjenice da je jedan od vlasnika tima Claudio Lotito, koji je vlasnik i ekipe Lazija.

Kontroverzni Lotito je pored Lazija predsjednik i Salernitane, a to bi na kraju njegov tim moglo koštati promocije u društvo najboljih.

Prema pravilima Fudbalskog saveza Italije niko ne može imati vlasništvo nad dva kluba u istom takmičenju, pa bi u ovom slučaju Lotito morao prodati Lazio ili Salernitanu.

Ako drugi njegov tim ostvari promociju u Seriju A, Lotito će imati 30 dana da proda jednu od ekipa, a nema dileme da bi to mogla biti Salernitana.

Postoje određene špekulacije da Lotito u prošlosti baš iz ovog razloga nije želio da Salernitana uđe u Seriju A, iako je njegov tim imao nekoliko fantastičnih sezona.

Salernitana je posljednji put u Seriji A igrala 1999. godine, a u ovom klubu trenutno nastupa bh. napadač Milan Đurić.

Empoli je već osigurao povratak u Seriju A, a pored Salernitane šansu za direktan plasman u elitu ima ekipa Monze koja u posljednjem kolu na svom terenu čeka Bresciju.

Velika je borba vođena i za plasman u doigravanje. Tamo za sada sigurna mjesta imaju još Lecce, Venezija i Citadella, a u igri su još Chievo, Brescia i SPAL.

Top Komentari

Tz_Niko75
Ja glupe lige, sluzi samo za malverzacije. Bolja je Hrvatska 2. liga od Italijanskih B C.... Liga. Tereni nikakvi, jedino Empoli i Brescia sto izgledaju ozbiljno.
1 2
AsmirM
Znaci kladionica sistem mozda ce Salertina prokockat ulazak u Seriu A.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi