Milan Đurić i društvo u Seriji A, bit će ludnica u play-offu

Serija B

Milan Đurić i društvo u Seriji A, bit će ludnica u play-offu

Edmir Škorić

U Italiji su danas odigrani svi mečevi posljednjeg 38. kola Serije B.

Neki su igrali bez ikakvog pritiska danas, no većina timova imala je itekako motiv da ostvari pobjedu. Nekima je trebalo za plasman u viši rang, nekima za plasman u doigravanje, a neki su "spašavali živu glavu".

Empoli je bio rasterećen jer je kolo ranije osigurao promociju u Seriju A, a danas je za svaki slučaj pobijedio Lecce u derbiju kola s 2:1.

Salernitana je gostovanja u Pescari i slavila je sa visokih 3:0, što znači da ćemo bh. reprezentativca Milana Đurića i saigrače gledati u Seriji A naredne sezone, iako najprije moraju da se riješe neka pravna pitanja jer vlasnik kluba je ujedno i vlasnik Lazija Claudio Lotito, koji ne može upravljati s dva tima u istom rangu italijanskog nogometa. Đurić je odigrao drugih 45 minuta na ovom gostovanju kod Pescare.

Monza je poražena od Brescije s 0:2, ali će s Lecceom u polufinale doigravanja kao trećeplasirani tim tabele. Brescia se pobjedom pak domogla sedmog mjesta, pa će igrati za polufinale doigravanja. Rival će joj biti Citadella, dok će Chievo igrati protiv petoplasirane Venezije nakon što je danas s 3:0 deklasirao Ascoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

A Ascoli bh. reprezentativca Riada Bajića će igrati play-out protiv Reggiane, dok su Cosenza, Pescara i Entella ispale u Seriju C.

Svi rezultati 38. kola:
Chievo - Ascoli 3:0
Citadella - Venezia 1:1
Empoli - Lecce 2:1
Vicenza - Reggiana 2:1
Monza - Brescia 0:2
Pescara - Salernitana 0:3
Pisa - Entella 3:2
Pordenone - Cosenza 2:0
Reggina - Frosinone 0:4
SPAL - Cremonese 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi