FOTO: EPA

Sjajan meč u Valenciji

Levante sa tri gola šokirao Barcelonu i zadao im težak udarac u borbi za titulu

Haris Zilić

Fenomenalan meč vidjeli smo u 36. kolu La Lige.

Levante je dočekao Barcelonu, a konačan rezultat je glasio 3:3.

Utakmica je od samog početka ponudila dobar i dopadljiv fudbal. Bilo je nekoliko lijepih akcija i dobrih prilika, a prvi su to kruisali gosti. Igrala se 25. minuta kada je Messi pogodio za 0:1.

U 34. minuti nova dobra akcija Barcelone. Dembele je asistirao, a Pedri pogodio za 0:2.

Činilo se da Barcelona ima utkamicu pod kontrolom, ali u nastavku se bude domaćini.

U 57. minuti Miramon nakon jedne akcije upošljava Melera koji pogađa za 1:2, a Levante u igru vraća Morales u 59. minuti. Pogodio je za 2:2 na asistenciju Rogera.

Barcelona se nakon šoka brzo trznula i u 64. minuti večeras odlični Dembele pogađa za 2:3.

Nakon trećeg gola Katalonaca još nekoliko dobrih prilika pred oba gola, a Levante režira novu dramu u 85. minuti kada Leon pogađa za 3:3, što je bio konačan rezultat ove sjajne fudbalske predstave. 

U timu Barcelone naš Miralem Pjanić je i ovu utakmicu presjedio na klupi za rezervne fudbalere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona sada ima 76 bodova, bod manje od Atletica i bod više od Reala, ali i uz utakmcu više.

Atletico sutra dočekuje Real Soicedad, dok će Real Madrid u četvrtak gostovati Garanadi. Oba meča su također u sklopu 36. kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.