Nije samo Juventus u igri: Poznato s kim još Barcelona pregovara oko Pjanića

Žele razmjenu igrača?

Nije samo Juventus u igri: Poznato s kim još Barcelona pregovara oko Pjanića

E. Čaušević

Španski mediji sinoć su objavili da bi se Miralem Pjanić mogao vratiti u Juventus već ovog ljeta i to u novoj razmjeni igrača.

Pjanić je prošlog ljeta stigao iz Juventusa kao veliko pojačanje, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Međutim, ova razmjena igrača Barcelone i Juventusa se nije pokazala baš uspješnom za ove klubove.

Bh. reprezentativac nije igrao već dva mjeseca za Barcelonu, a ni Arthur se ne može pohvaliti da ima neku blistavu sezonu.

Sinoć su mediji u Španiji iznenadili informacijom da su Barcelona i Juventus bili u kontaktu i da je moguće da ponovo dođe do razmjene. Ovaj put Pjanić bi se vratio u klub iz Torina, a u suprotnom pravcu bi otišao Rodrigo Bentancur.

Međutim, jasno je da će Pjanić gotovo sigurno napustiti Barcelonu ovog ljeta i čini se da mu neće manjkati ponuda.

Već jutros katalonski Sport objavio je nove špekulacije, a ovaj put oni tvrde da bi Pjanić mogao završiti u Premiershipu. Barcelona u igri ima i razmjenu s Chelseajem koji je ljetos pokušao dovesti Pjanića iz Juventusa, ali im to nije uspjelo.

Oglasi

Čini se da u londonskom klubu nemaju ništa protiv dolaska Pjanića, a Sport navodi da je Barcelona pokazala interes za moguću zamjenu jer bi u suprotnom pravcu došao Jorginho.

Također, ovaj španski portal navodi da je interes za Pjanića pokazao i Inter, te da će biti zanimljivo vidjeti gdje će na kraju završiti bh. reprezentativac jer je čini se jasno da kod Ronalda Koemana neće dobiti šansu za igru.

Pjanić je prije dva mjeseca imao posljednji nastup za Barcelonu u Ligi prvaka protiv PSG-a, dok je u španskoj La Ligi zadnji put igrao još 24. februara protiv Eibara.

Katalonski klub već večeras igra u gostima protiv Levantea meč 36. kola La Lige, ali čini se da je već sada jasno da Pjanić ni u ovom susretu neće dobiti priliku za igru.

Koeman: Pjanić? Sve zavisi od tri faktora

O Pjanićevom statusu u Barceloni jučer je govorio i Koeman pred današnju utakmicu protiv Levantea, te njegova izjava nije baš znak da će se status bh. veznjaka promijeniti dok je on trener Blaugrane.

"Pjanić i Riqui Puig? Imamo ekipu u kojem ne pravimo mnogo promjena. Sve zavisi od treninga, tehničkih odluka i sistema igre. Mnogo stvari utiče na odluku koliko će neko igrati. Oni koji ne igraju, moraju biti spremni", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je u pitanju Nizozemac i dalje je miran po pitanju svoje budućnosti i vjeruje da će sjediti na klupi i naredne sezone jer kako kaže uživa povjerenje predsjednika Joana Laporte.

"Predsjednik mi je ukazao veliko povjerenje od prvog dana i on je taj koji će odlučiti. Potpisao sam na dvije godine i vidim sebe kako vodim ovu grupu igrača i naredne sezone", kazao je Koeman.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dr.ZIJA_GA
Hhahaah, pa u Chelsea-u moze samo na TEIBINAMA SJEDITI...ali svakako je ovo jos jedna VASA LAZ...
1 7
Tz_Niko75
Bolje mu je da ide, u Barci mora svaku utakmicu odigrat dobro. Veliki je pritisak, ciganija od kluba. Nisam ih nikad volio, imali su jedan period dobar ko i Arsenal, i sad zive od toga. I previse se vrti oko Mesija, igras i znas da ne mozes bit najbolji... Penali, slobodnjaci sve on izvodi a da ne pricamo o parama... I sta ces ti tu, jedino ako si Hinjo
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi