Laporta spremio Messiju ponude koje se ne odbijaju

Samo da ostane

Laporta spremio Messiju ponude koje se ne odbijaju

E. Škorić

Navijači Barcelone vjeruju da će Lionel Messi ostati u klubu i za narednu sezonu.

Barcelona nije imala baš najbolju sezonu, daleko od toga. Bez većeg uspjeha izuzmemo li Kup kralja, mada u La Ligi katalonski tim još može do naslova. No, bit će teško jer su i Atletico i Real Madrid u boljoj poziciji.

Već sada se razmatra o sezoni 2021/22, a navijače najviše brine mogućnost Messijevog odlaska. Argentinac je i pred ovu sezonu želio da ode, na kraju ipak ostao, a sada mu ističe ugovor i bit će potpuno slobodan.

Novi - stari predsjednik Joan Laporta radi na tome da Messija zadrži u klubu. Pouzdani izvori iz Katalonije sugerišu da su pregovori i zvanično započeli, a Messi će na ponudu odgovoriti tek nakon što se sezona zavšri.

Messi pristaje na znatno smanjenje primanja, ali želi da Barcelona ima tim koji je dostojan borbe za Ligu prvaka. Laporta mu nudi smanjenje plate za 50posto do 2023. godine, ali bi dobio još jedan, trogodišnji ugovor do 2026. godine prema kojem bi bio Barcin ambasador u SAD gdje Argentinac želi da okonča karijeru.

Takođe, Laporta je spreman obećati Messiju da će osvojiti Ligu prvaka u naredne dvije sezone, te da će nakon toga otići u SAD.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messija su htjeli PSG i Manchester City, nudili mu ogromne cifre, ali dolaskom Laporte Messi je ocu rekao da stopira sve pregovore sa drugim timovima i sada je Barcelona ta koja ima prednost. No, da bi ostao, Messi želi garanciju da će ovaj tim biti jak kao nekada, sa najboljim igračima i da će osvajanje svih trofeja biti glavni cilj.

Eric Garcia iz Manchester Cityja je dogovoreno pojačanje na ljeto, a očekuje se i neka velika zvijezda poput Haalnda, Aguera ili Depayja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi