Trojica igrača Barcelone javno iskazala podršku narodu Palestine!

Nakon novih sukoba s Izraelom

Trojica igrača Barcelone javno iskazala podršku narodu Palestine!

E. Čaušević

Mnogi sportisti širom svijeta, većinom islamske vjeroispovijesti, su pružili podršku narodu Palestine nakon novih sukoba s Izraelom.

Prethodnih dana ponovo su počeli sukobi u Palestini nakon što je izraelska policija neočekivano upala u džamiju Al-Aqsa i počela da napada vjernike koji su bili tu.

Izraelci nisu birali koga udaraju iako vjernici nisu napravili ništa loše te noći, te nikome nije bilo jasno zašto je policija upala u džamiju dok je trajala molitva. Zbog toga su počeli novi sukobi Izraela i Palestine koji su ponovo eskalirali.

Nakon sukoba u džamiji Hamas je odlučio da odgovori ispaljivanjem raketa na teritoriju Izraela, ali su Izraelci žestoku uzvratili zračnim napadima.

Izrael je nakon napada Hamasa odlučio da odgovori s više od 130 udara u kojima su poginule najmanje 22 osobe, a među njima je i devetoro djece. Iz Izraela su ove napada opisali kao napade na "vojne ciljeve u Gazi".

Oglasi

Poznato je da svjetski mediji i ne daju toliku pažnju onome što se dešava narodu u Palestini, ali mnoge poznate ličnosti su im pružile podršku.

To su većinom pripadnici islamske vjeroispovijesti koji su pozvali na prekid sukoba i traže pravdu za narod Palestine.

Ovoj podršci priključila su se i trojica fudbaler Barcelone, a to su Miralem Pjanić, Ousmane Dembele i Ilaix Moriba. Nadati se da će poruke nekih poznatih ličnosti konačno i imati neke koristi, ali sudeći po prošlosti teško je da će se to desiti.

Može biti slika sljedećeg: dijete i tekst "miralem_pjani 1h NEVER CHOOSE SILENCE! #PRAYFORPALESTINE"

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i tekst "ilaixmk 52m Pray for Palestine @brothersdesigntunisia"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Može biti slika sljedećeg: ‎4 ljudi i ‎tekst "‎o.dembele7 1h 付 משטרה COLE LE PEUPLE PALESTINIEN REFUSE DE SE TAIRE @ajplusfrancais‎"‎‎

Ostale svjetske sile sa strane prate dešavanja i ponekad se oglase s porukama da Izrael ne treba da to radi Palestincima, ali uvijek na tome i ostane.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tz_Niko75
Ne prate svjetski Mediji? Ti onda samo citas nase medije ili? Ja pratim Njemacke, Italijanske i Engleske Medije i non stop pricaju o Palestincima i nepravdi. Ali, to je gradjanski sukob i ne smije se niko mijesat ili mora objaviti rat Izraelu ( 4. vojnoj sili na svijetu ). To sto pises je glupost, podrska treba na drugi nacin, a ne preko instagrama. To nije realan svijet. Imaju oni pare, nek posalju po 5% plate ako su Face a prica je Suplja... Los ti je clanak i vise lici na podcast sa Facebooka.
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi