Broji posljednje dane

Kralj među stativama se priprema za odlazak iz Premijer lige · Saznajemo

Admin Čaušević

Premijer liga je ušla u samu završnicu, a pojedini igrači već na stolu imaju ponude iz inostranstva i razmišljaju o novim destinacijama. 

U aktuelnoj sezoni nekoliko pojedinaca je pružalo impresivne partije te su tako na sebe skrenuli pažnju inostranih klubova.

Među onim koji će kako sada stvari stoje među onim koji će napraviti transfer van granica Bosne i Hercegovine nalazi se i golman Slobode Adnan Golubović.

Golubović je bio sjajan na golu Crveno-crnih. Postao je i rekorder Premijer lige. Odbranio je čak pet penala u jednoj sezoni te s pravom ponio epitet "kralja među stativama".

Sjanom čuveru mreže ugovor ističe na kraju sezone, a kako SportSport.ba saznaje već su uspostavljeni kontakti s nekim od klubova iz Rumunije i Poljske.

Ovaj 25-godišnjak je je ostvario prvenstveni cilj sa Slobodom. To je bio opstanak u Premijer ligi ligi. Velike zasluge naravno pripadaju i dečku rođenom u Ljubljani.

Bio je odličan i jučer na Koševu kada je protiv Sarajeva zaustavio nekoliko opasnih šuteva. Završeno je 0:0, pa će saigrače morati počastiti sa krofnom jer kako je nedavno kazao u intervjuu za naš portal za svaku nulu timskim kolegama slijedi slatki kolačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Adnan Golubović FK Sloboda Pozicija: GK

Statistika

28 nastupa
28 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Inače, Golubović je na 28 mečeva ove sezone 10 puta mrežu sačuvao netaknutom. Prije Slobode branio je u nekoliko italijanskih klubova. Pre korake je napravio u Interblocku i Olimpiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.