Premijer liga ima svog kralja među stativama, a on recept za čuda: "Za svaku nulu saigračima krofna"

Adnan Golubović govorio za SportSport.ba

Premijer liga ima svog kralja među stativama, a on recept za čuda: "Za svaku nulu saigračima krofna" · Intervju

A. Čaušević

Biti golman je ponekad zna biti jako nezahvalno. Iako su strijelci obično ti koji pokupe slavu poslije pobjede, pažnju zaslužuju i čuvari mreže koji svojim odbranama čine stvari koje su podjednako vrijedne kao postizanje gola, međutim to često padne u drugi plan. 

U susretu 24. kola protiv Željezničara dvije intervencije za nekoliko sekundi koje su ravne postizanju gola imao je i Adnan Golubović, sjajn golman koji s punim pravom može poprimiti epitet novog premijerligaškog kralja među stativama. 

Ovaj 25-godišnjak je u prvom poluvremenu odbranio penal Samiru Bekriću, ostavio Slobodu u životu, da bi u nastavku Saša Maskimović potopio Plave s Grbavice. 

"Utakmica je bila psihički jako teška, ušli smo sa četiri porazana početku drugog dijela sezone, nadamo se da će poslije ove pobjede sve biti bolje", rekao je Golubović na početku razgovora za SportSport.ba.

Golubović je u dosadašnjem dijelu sezone uspio odbraniti čak četiri penala, od kojih su tri stigla ovog proljeća. Podatak je to koji djeluje impresivno. Zaustavljao je udarce Tonija Jovića, Gorana Brkića, Adnana Osmanovića i Samira Bekrića. 

"Postoji neko malo iznenađenje kod mene, uvijek sam vjerovao u sebe i svoje kvalitete, sretan sam. Vježbabmo prije utakmice par penala, ne znam dobio sam taj neki osjećaj, drži me, procijenim ko bi mogao gdje pucati." 

Oglasi

Najteži mu je bio odbranjeni penal Samiru Bekriću jer se lopta odbila do igrača Željezničara. 

"Najteži mi je bio jučerašnji jer se lopta odbila nazad Bekriću, zamalo sam odustao kad sam vidio da mu se lopta odbila. Taj odbranjeni penal mi i najviše znači jer smo na kraju pobijedili."

Otkrio nam je i tajnu svog uspjeha kada su u pitanju udarci s bijele tačke.

"Probam se smiriti, pogledam igrača, vidim kakav je zalet uzeo, gledam u pod, dok sudija ne zasvira i onda se fokusiram na loptu. Ključ je smirenost."

Oglasi

Golmanski uzor mu je Samir Handanovič, koji također odlično brani kaznene udarce. 

"Samir Handanovič mi je uzor, slični smo. Obojica smo bosanskog porijekla, a rođeni u Sloveniji, najveći razlog je njjegov stil branjena, Branio sam u Italiji, dobro sam upoznat s njegovim kvalitetima. Svi znamo o kakvom se golmanu radi."

Goluboviću je ovo prva sezona u Premijer ligi BiH i za sada ima pohvale na račun bh. prvenstva. 

"Znao sam da ima dobrih igrača, ali neki pojedinci su stvarno dobri, mogu reći da je bosanska liga stvarno kvalitetna, imam pozitivan utisak."

Oglasi

Najposnijeg pojedinca nije mogao izdvojiti, ali je kazao da ekipe iz vrha poput Sarajeva, Zrinjskog, Borca imaju vrlo opasne igrače.

Iako rođen u Sloveniji tečno priča bosanski jezik.

"U našoj porodici se od malena priča bosanski, ja sam iz Krajine, dok sam bio manji često sam dolazio, tamo imao i vikendicu, dolazili bismo kad bi god imali slobodnog vremena."

Nakon svake utakmice u kojoj ne primi gol saigračima je dužan po krofnu.

"Sa svima sam dobar, ali najviše kafu pijem sa kapitenom Amarom Beganovićem i drugim golmanom Lukom Kukićem. Svojim saigračima sam obećao da ću ih svaku nulu počastiti krofnama i zadovoljni su mojom ponudom", kroz smijeh govori Golubović koji je u dosadašnjem dijelu sezone na sedam mečeva svoju mrežu ostavio netaknutom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Planovi za užu i dalju budućnost?

"Trenutno razmišljam da ostanemo što prije u ligi, neka moja želja je da u skorijem vremenu dobijem poziv u reprezentaciju BiH, a za dalje vidjet ćemo, fokusiran sam do kraja na Slobodu", kazao je Golubović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

K78
Aj ba i vi i Golubovic... dosadni ste... odbranio penal Bekricu i postao narodni heroj... do jucer niko nije cuo za njega... Bekric opucao ja bi mu odbranio...
4 19
fukaraslana
Imamo najboljeg golmana lige Goluba
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi