Golubović postavio novi rekord u Premijer ligi!

Sjajno 'čita' penale golman Slobode

Golubović postavio novi rekord u Premijer ligi!

S. Mlaćo

Slobodi u Krupi na Vrbasi nije pomogao ni sjajni Adnan Golubović.

Ponovo je Golubović odbranio jednaesterac, ali su domaći ipak uspjeli doći do gola i važne pobjede.

Bio je to njegov peti odbranjeni jedanesterac u ovoj sezoni, a iz Slobode su se pohvalili novim rekordom.

"Naš čuvar mreže postao je golman sa najviše odbranjenih penala u jednoj sezoni elitnog ranga bh. fudbala. Golubović je do sada svojim sjajnim procjenama zaustavio čak pet kaznenih udaraca. Time je oborio rekord star 14 godina kojeg je držao Luka Kobaš. Golman Orašja na kontu je imao četiri odbranjena penala", stoji na stranici Tuzlaka.

Prije Dujakovića, jedinica Crveno - crnih je bila nesavladiva i za Tonija Jovića (Široki Brijeg), Gorana Brkića (Tuzla City), Adnana Osmanovića (Olimpik) i Samira Bekrića (Željezničar).

Nedavno je Golubović za SportSport.ba govorio o svojim bravuroznim intervencijama.

Oglasi

"Probam se smiriti, pogledam igrača, vidim kakav je zalet uzeo, gledam u pod, dok sudija ne zasvira i onda se fokusiram na loptu. Ključ je smirenost."

Golmanski uzor mu je Samir Handanovič, koji također odlično brani kaznene udarce.

"Samir Handanovič mi je uzor, slični smo. Obojica smo bosanskog porijekla, a rođeni u Sloveniji, najveći razlog je njjegov stil branjena, Branio sam u Italiji, dobro sam upoznat s njegovim kvalitetima. Svi znamo o kakvom se golmanu radi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda se trenutno nalazi na devetom mjestu sa 25 osvojenih bodova i jasno je da za Tuzlake borba za opstanak nije gotova.

U narednom kolu čeka ih važan meč protiv Mladosti

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Golubovic je morao u januaru produziti ugovor jer sad tesko da ostane u Slobodi . To je sto ova uprava nezna da radi
4 1
Mustafa
Ma nema ništa od Slobode ni sa Golubovićem niti bez njega! Ako u sledećem kolu izgube od Mladosti, što je za očekivati, mogu se polahko pakovati za Federalnu!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi