Legenda

Ronaldo postavio rekord koji će teško iko da nadmaši

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo večeras je postigao novi gol u dresu Juventusa.

Juventus nastavlja borbu za grupnuf fazu Lige prvaka i nema pravo na kiks u gostima kod Sassuola. Gostima iz Torina za sada ide dobro, pošt ovode 2:0 i na pragu su nove pobjede.

Buffon je u 16. minuti odbranio penal Berardiju, a onda je Rabiot u 28. minuti izjednačio na 1:1, da bi Ronaldo na asistenciju Rabiota u 45. minuti poentirao za 2:0.

Taj pogodak Portugalca bio je njegov 100. u dresu Juventusa i postao je prvi igrač koji je postigao 100 i više golova klupskih u tri različite države.

Prethodno je to uradio u Španiji u dresu Real Madrida i u Engleskoj kao igrač Manchester Uniteda.

Karijeru je počeo u portugalskom Sportingu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cristiano je u Sportingu odigrao samo jednu seniorsku sezonu. Zablistao je u sezoni 2002/2003 i zatim je uslijedio transfer u Manchester United, te stvaranje jedne velike karijere.

CR je u dresu portugalskog velikana odigrao 31 meč i postigao je pet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.