Svlačionica Juventusa protiv Cristiana Ronalda
Foto - EPA

Smatraju da ima previše slobode

Svlačionica Juventusa protiv Cristiana Ronalda

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo prvi je strijelac italijanske Serije A ove sezone, ali njegov Juventus igra očajno.

Stara dama bi lako mogla ostati bez plasmana u Ligu prvaka i tri kola do kraja nalaze se tek na petom mjestu uz težak raspored u posljednja tri kola.

A u svlačionici torinskog velikana ne vlada dobra atmosfera. Gazzetta dello Sport tvrdi da su se saigrači okrenuli protiv Portugalca i da je on poprilično usamljen.

Ovaj list navodi kako igrači Stare dame nisu u dobrim odnosima sa Ronaldom. Smatraju da, za razliku od njih, ima previše slobode i da radi šta mu je volja.

Tako je dan nakon poraza od Milana (0:3) Ronaldo propustio trening kako bi posjetio fabriku Ferrarija u Maranellu, ali nije bio sam.

U njegovom društvu bili su predsjednik kluba Andrea Agneli i izvršni direktor John Elkann, a ostatak ekipe nije baš najbolje prihvatio Ronaldovo odsustvo.

On je i prije znao često odsustvovati sa treninga zbog raznih spoznorskih obaveza. Mnogi saigrači smatraju da nije fer da on ima drugačiji tretman od njih i zbog toga su zahladnjeli odnose sa portugalskom zvijezdom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lako bi se moglo desiti da Cristiano Ronaldo na kraju sezone napusti torinski klub. Navodno je zatražio odlazak u slučaju da se klub ne plasira u Ligu prvaka, no ostaje nam da vidimo šta će se desiti.

Ronaldo je od 2018. godine član Juventusa, a u 130 utakmica postigao je 99 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kn0x
Smijesno, covjek koji najvise trenira ostaje poslije svih na dodatnom treningu i sami ste te vijesti objavljivali sad samo kontra, novinarska posla...
3 1
matej1996
Zve po zasluzi svojoj. Stvorite ime poput cr7 pa cete i vi imati vise kredibiliteta.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi