Igrači idu drugim autobusom

Bruka navijača Manchester Uniteda: Zaustavili pogrešan autobus Liverpoola i probušili mu gume

Endin Čaušević

Manchester United i Liverpool večeras bi na Old Traffordu trebali odigrati veliki derbi u okviru 34. kola engleskog Premiershipa.

United i Liverpool su trebali ovu utakmicu odigrati prije desetak dana, ali je tada meč odgođen nakon što su navijači Crvenih đavola upali na Old Trafford u znak protesta protiv čelnika kluba - porodice Glazer.

Oni su bili bijesni što su čelnici Uniteda pristali da budu dio Superlige i zatražili su od njih da napuste klub. Zbog svih dešavanja odlučeno je da se meč odgodi i određen je večerašnji termin za odigravanje ovog derbija.

Utakmica između Manchester Uniteda i Liverpoola igra se od 21:15 sati, ali ponovo se dešavaju problemi na ulicama ispred stadiona.

Navijači Uniteda okupljaju se pred Old Traffordom gdje skandiraju protiv čelnika kluba i traže ostave. No, grupa njih je čak svojim automobilima blokirala put kako autobus Liverpoola ne bi mogao proći.

Autobus je stao u jednoj od ulica u blizini stadiona, a na kraju je policija morala reagovati i očistiti put. Pojedini navijači su čak probušili nekoliko guma na autobusu, ali nisu ni znali da je on skoro prazan.

Naime, Liverpool u gostujućim mečevima korsiti dva autobusa zbog epidemioloških mjera. U crvenom inače na gostujućim utakmicama putuju ostali treneri i ekonomi, a upravo je ovaj autobus zaustavljen.

Ispred hotela u kojem su još uvijek igrači Liverpoola nalazi se i crni autobus ovog kluba s kojim će fudbaleri doputovati na utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Uniteda su tako zaustavili pogrešan autobus i hvalili se fotografijama ispred njega, te mu bušili gume, ali očito nisu bili ni svjesni da fudbaleri Liverpoola uopšte nisu u njemu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.