Svjetska zvijezda je u očaju, ni sam ne zna šta mu se dešava

Traži odgovore na mnoga pitanja

Svjetska zvijezda je u očaju, ni sam ne zna šta mu se dešava

A. Čaušević

Nekoliko evropskih velikana sljedeće sezone prema svemu sudeći neće nastupiti u Ligi prvaka te će Europa ligu učiniti izuzetno zanimljivom. 

Loša sezona Liverpoola se ne krije samo iza povreda Van Dijka, Joea Gomeza i Joela Matipa, već i poprilično lošoj formi udarnog tria Mane-Salah-Firmino.

"Mane nije dobro", rekao je Juergen Klopp prije nekoliko sedmica. To potvrđuju i brojke senegalskog napadača. Otkako je stigao u Liverpool 2016. godine nikada do sada nije postigao tako mali broj golova u Premiershipu. Sada je na cifri od devet pogotaka.

U razgovoru za francuski Canal+ sam Mane je priznao neke stvari. Kazao je da igra najlošiji fudbal svog života te govorio o određenim potezima koje je povukao.

"Ova sezona je najlošija u mojoj karijeri, moram to priznati", riječi su bivšeg fudblaera Metza i Salzburga nakon čega su se počeli tražiti detalji za to.

"Ako me pitaš šta mi se dešava, bilo bi teško dati odgovor. Ja lično ne znam. Radio sam testove da mi se analizira tijelo. Jedem ispravnu hranu ili to možda trebam promijeniti."

"Analizirali su testovi koji su pokazali da je sve uredu. Trebam shvatiti da život ima uspona i padova. Nastavit ću raditi naporno da ova situacija prođe što je prije moguće", poručio je Mane.

Bez obzira na loš period Klopp i dalje jako vjeruje Seneglacu koji je za Liverpool vezan do 2023. godine i izvjesno je da će i sljedeće sezone igrati na Anfield Roadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O kakvom padu se radi najbolje pokazuju cifre iz minule dvije sezone. U šampionskoj sezoni 18 puta je tresao protivničke mreže u ligaškim mečevima, dok je u sezoni kada je osvojena Liga prvaka u Premiershipu postigao 22 gola.

Ove sezone je računajući sva takmičenja na cifri od 14 golova, dok je u prethodne dvije sezone postigao ukupno 46 golova i bio je prava napast za protivničke odbrane što u takmičarskoj godini 2020/21 baš i nije slučaj.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579409590
Svaki igrac ima uspona i pada u karijeri.. Sadio Mané je pokazao da je izmedju najbolji Igraca Svijeta to mu Niko ne moze uzeti.. A pored terena veliki je covjek za svoj Narod.. Daje onima koji nemaju, pravi skolu, bolnicu I mlogo toga da ne nabrajam..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi