Odlična atmosfera na treningu Intera

Lautaro je sinoć bio bijesan na Contea zbog izmjene, a danas sve "riješili" okršajem u ringu

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera sinoć su na svom terenu pobijedili Romu sa 3:1 u meču 36. kola italijanske Serije A.

Inter je već osigurao titulu prvaka Italije koja na Meazzu stiže nakon 11 godina čekanja. Međutim, i pored toga igrači ovog tima ne posustaju i sinoć su odigrali odličan meč proti Rome.

Domaći su do pobjede došli golovima Brozovića, Vecina i Lukakua, dok je jedini pogodak za Romu postigao Mkhitaryan nakon Džekine asistencije.

Međutim, nakon utakmice italijanski mediji su najviše pisali o situaciji koja se desila u 77. minuti, a u centru pažnje bili su Lautaro Martinez i Antonio Conte.

Conte je odlučio da izvede Lautara iz igre i šansu je dao mladom Pinamontiju, ali se argentinskom napadaču to nije svidjelo i bilo je jasno da je itekako ljut zbog ove odluke svog trenera.

Ipak, na jutrošnjem treningu Lautaro i Conte su odlučili na zanimljiv način da riješe nesuglasice iz sinoćnje utakmice.

Na terenu su napravili ring i obukli bokserske rukavice, a Lukaku je bio taj koji je najavio "okršaj" Lautara i Contea. U ringu je bilo nekoliko blažih udaraca, ali je na kraju sve završeno s osmijehom, te su Lautaro i Conte riješili problem.

Ovo je još jedan od pokazatelja da u ekipi Intera vlada zaista odlična atmosfera, da da će čelnici kluba napraviti grešku ukoliko odluče da mijenjaju trenera kako se špekuliše u medijima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Lautaro je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao 46 utakmica i postigao je 18 golova i dodao devet asistencija.

Argentinac je nedavno poručio da ostaje u Interu i da nema ništa od odlaska ovog ljeta. Ima ugovor do ljeta 2023. godine i očekuje se da mu klubu uskoro ponudi novi ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.