Čudan izgled večerašnjih dresova Intera, ali ubrzo je stiglo objašnjenje iz kluba

U čast Pirellija

Čudan izgled večerašnjih dresova Intera, ali ubrzo je stiglo objašnjenje iz kluba

E. Čaušević

Fudbaleri Intera igraju trenutno na svom terenu protiv Rome utakmicu 36. kola italijanske Serije A.

Inter je u prošlom kolu i zvanično osigurao titulu prvaka Italije, te su konačno nakon 11 godina čekanja uspjeli da osvoje Scudetto.

No, iako su dosta opuštenije ušli u meč jasno je da igrači Intera žele što bolje da završe sezonu.

Domaći su već u 11. minuti uspjeli da povedu sa 1:0 kada je Darmian uposlio Brozovića koji s vrha kaznenog prostora pogađa mrežu Rome.

Samo devet minuta kasnije Inter je stigao i do drugog gola, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Vecino koji je pogodio za 2:0.

Ipak, Roma je uspjela desetak minuta kasnije da smanji na 2:1. Džeko je odlično asistirao za Mkhitaryana koji je uspio da zatrese mrežu Intera.

Oglasi

Međutim, ova utakmica se našla u centru pažnje zbog dresova u kojima večeras nastupaju novi prvaci Serije A.

Igrači Intera igraju u veoma neobičnim dresovima koje je spremio Nike. Ipak, ubrzo nakon toga stiglo je objašnjenje šta predstavlja večerašnji dizajn dresova Intera.

Naime, Inter večeras nastupa u ovim dresovima u čast svog sponzora Pirellija s kojim na kraju ove sezone završavaju saradnju koja je trajala čak 27 godina.

Image

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter i Nike odlučili su da spreme posebne dresove u tu čast, ali čini se da se dizajnom baš i nisu proslavili. Čak je bilo pitanje da li će moći nastupiti večeras u ovim dresovima.

Naime, prema pravilniku klubovi mogu na dresovima imati najviše tri različite boje, a kod Intera to nije slučaj što se tiče ovog dresa, ali ipak su im progledali kroz prste i dali dozvolu da nastupe u njima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AmarSahin
Sjećam se da ste vi prije mjesec-dva objavili da će igrati u ovim dresovima u čast sponzoru a sada glumite ko da ne znate ništa.
5 1
user1581831304
Meni su ekstra
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi