Široki želi pobjedu

Karačić: S puno samopouzdanja idemo na Tušanj

Edmir Škorić

NK Široki Brijeg u nedjelju u okviru 31. kola Premijer lige BiH gostuje na Tušnju ekipi Slobode.

Širokobriježani su u prošlom kolu imali terensku incijativu protiv FK Tuzla City na Pecari, ali osvojili su na kraju samo bod (0:0), no i dalje imaju šansu da izbore Evrpu.

Stoga je ovo na Tušnju jako važna utakmica za Široki, a istu je danas na press konferenciji najavio trener Toni Karačić.

„Iako smo, iskreno govoreći, mogli i trebali mnogo kvalitetnije riješiti utakmicu protiv FK Tuzla City, htijenje i želja igrača su bili na visokom razini. I dalje sami upravljamo svojim sudbinom. Uvjeren sam kako će momci postaviti pobjednički gard i tako nastupiti do kraja“, rekao je Karačić, pa je nastavio:

„Očekuje nas nezgodna utakmica protiv protivnika koji dolaskom novoga trenera igra kvalitetniji nogomet i koji iza sebe ima niz od nekoliko pozitivnih rezultata kojima su uplovili u mirnu luku. Rasterećeniji su i organizirano djeluju prema naprijed. Ipak, znamo što nam je činiti. Moramo pobjeđivati sve do kraja“, dodao je Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jure Obšivač, iskusni defanzivac Širokog, takođe je svjestan da će biti teško.

„Cilj je izboriti Europu i sve ćemo napraviti da to ostvarimo. Dat ćemo svoj maksimum, dobra smo klapa i iz toga može proizaći naša snaga potrebna za ostvarnje zacrtanog cilja“, smatra Obšivač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.