Fortuna je učinila sve da pobijedi Čelik, ali na kraju su se morali da zadovolje remijem, što je veliki uspjeh za ovaj mladi tim i klub, koji raste iz dana u dan

Kantonalna liga ZDK, 17.kolo

Remi Fortune i Čelika na Kamberovića polju

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Fortune i Čelika danas su na B terenu Kamberovića polja odigrali meč 17. kola Kantonalne lige ZDK. U veoma zanimljivom meču na kraju nije bilo pobjednika, te je utakmica okončana 1:1.

Crno-crveni su prošlo kolo pobjedom protiv Napretka osigurali prvo mjesto i ulazak u viši rang, dok je Fortuna u posljednje vrijeme u sjajnoj formi, te su danas pokušali da postanu prvi tim koji je pobijedio Čelik u ovoj sezoni.

Prvo poluvrijeme je proteklo u otvorenoj igri, Čelik je imao veći posjed i nekoliko ozbiljnih šansi, ali nisu uspjeli da matiraju domaćeg golmana Alvina Bujaka. U drugom poluvremenu Čelik je krenuo još otvorenije, te je do gola došao u 64. minuti kada Sulejman Salkić šutira s vrha šesnaesterca, a lopta pogađa nekoga od igrača Fortune, mijenja smjer i završava u golu domaćina za vodstvo Čelika 0:1. Domaćini u ovom meču su izjednačili na 1:1 u 84. minuti preko Mahira Jusića iz slobodnog udarca, koji je odlično izveo Almedin Pjanić. Prethodno je u prodoru oboren ponajbolji strijelac Fortune, Mahir Jusić i to na samoj ivici kaznenog prostora na lijevoj strani, nekoliko metara od korner linije. Pjanić je direktno šutirao u gol, a golman Čelika je nedovoljno spretno intervenisao, a to je iskoristio Jusić i ubacio loptu u gol Čelika. Do kraja bilo je još nekoliko šansi s obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Na kraju konačnih 1:1 čime mogu biti zadovoljni i jedni i drugi.

Čelik je tako nakon 17 kola vodeći sa 47 bodova, odnosno 15 pobjeda i dva remija, Fortuna je na trećoj poziciji sa 29 bodova.

Fortuna-Čelik 1:1

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

NK Čelik: Hanan Sejmen, Haris Šehić, Harun Šabić, Gabrijel Popović, Sulejman Salkić, Faruk Piljug, Besim Kolić, Selmir Kovač, Harun Ibraković, Aidin Mahmutović, Dženan Smajić.Trener Pavle Skočibušić.

NK Fortuna: Alvin Bujak, Edvin Tufekčić, Harun Bajramović, Almedin Pjanić, Elman Pašalić, Tarik Huzbašić, Edvin Vardo, Kenan Zahirović, Adnan Šarić (cap) Mahir Jusić, Irnis Kubat.Trener: Armin Bujak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.