Benzema se vraća?

Šest godina nije igrao za Francusku, ali jedan detalj na Twitteru nije mijenjao

Endin Čaušević

Francuski mediji danas bruje o tome da će se Karim Benzema nakon šest godina vratiti u reprezentaciju Francuske.

Selektor aktuelnih prvaka svijeta Didier Deschamps večeras će saopštiti spisak fudbalera na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo počinje 11. juna, a Francuska će do tada imati tri sedmice za pripreme. Deschamps će objaviti večeras u 20 sati spisak na kojem će se naći 26 fudbalera za Euro.

Ugledni mediji u Francuskoj jutros su objavili da će se prema svemu sudeći na spisku naći i Karim Benzema koji već šest godina nije nastupio u dresu ove reprezentacije.

Benzema je "prekrižen" krajem 2015. godine zbog skandala u koji je bio tada uključen i Valbuena. Deschamps nije pozivao Benzemu u reprezentaciju, ali čini se da će se to sada promijeniti.

Ovaj iskusni napadač i ove sezone pruža odlične partije u dresu Real Madrida jer je na 45 mečeva uspio zabiti čak 29 golova.

Jasno je da takav fudbaler zaslužuje da igra u reprezentaciji Francuske, te su mediji u posljednje vrijeme jednostavno poručili da je kazna za Benzemu prošla, te da je on otplatio svoje grijehe iz prošlosti i da je vrijeme da se vrati.

Također, čini se da je Benzema uvijek vjerovao da će taj trenutak doći jer na svom Twitter profilu nikada u opisu nije izbrisao da je član reprezentacije Francuske.

Ovaj detalj je u centru pažnje francuske javnosti koja s nestrpljenjem očekuje 20 sati i Deschampsov spisak. No, s obzirom koliko se piše o povratku Benzeme čini se da će se to ovaj put zaista i desiti.

Očito je da i Deschamps želi da računa na ono najbolje što Francuska ima na raspolaganju jer nakon što je osvojio Mundijal prije tri godine sada želi s ovom selekcijom postati i prvak Evrope.

Francusku već u grupnoj fazi očekuje paklen posao jer se nalaze u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom.

Ekipa Francuske Euro otvara 15. juna u Minhenu utakmicom protiv Njemačke. Četiri dana kasnije igraju u Budimpešti protiv Mađarske, dok u posljednjem kolu grupne faze igraju protiv Portugala također u Budimpešti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.