Giroud je večeras odigrao samo 17 sekundi, ali mogao se naslađivati Benzemi

Navijači su sretni što je dobio šansu

Giroud je večeras odigrao samo 17 sekundi, ali mogao se naslađivati Benzemi

E. Čaušević

Chelsea se večeras plasirao u finale Lige prvaka nakon što su u revanšu sa 2:0 savladali Real Madrid.

Plavci su u dvije utakmice bili bolji od Kraljeva s ukupnih 3:1, te su zasluženo uspjeli da dođu do finala gdje ih 29. maja u Istanbulu očekuje okršaj protiv Manchester Cityja.

Thomas Tuchel je napravio odličan posao u Chelseaju iako je tek prije nekoliko mjeseci izabran za trenera. Nijemac je postao prvi trener u historiji Lige prvaka koji je izborio finale dvije godine zaredom s različitim ekipama.

Tuchel je u samom finišu utakmice odlučio da u igru uvede i Oliviera Girouda koji je izgubio minutažu koju je imao dok je Frank Lampard bio trener.

Giroud je večeras odigrao samo 17 sekundi i mnogi smatraju da je ponižen na taj način, ali ne i navijači Chelseaja. Oni su sretni što je Giroud dobio šansu i to zbog Karima Benzeme.

"Sukob" Benzeme i Girouda traje već duže od godinu dana, a sve je počelo kada je napadač Reala rekao da ga ne porede s Giroudom jer je to kao da porede Formuli 1 i karting.

Oglasi

"Nećemo miješati Formulu 1 i karting. Ja znam da sam ja Formula 1", kazao je Benzema prošle godine za Girouda što se mnogima nije svidjelo.

No, navijači Chelseaja su sretni što je Giroud zaigrao večeras jer se plasirao u finale s Chelseajem, a izbacili su upravo Benzemu i društvo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Giroud je u grupnoj fazi briljirao za Chelseaja jer je na osam mečeva zabio šest golova, a četiri čak na utakmici protiv Seville.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
Nije kriv Benzema sto je Real izgubio, a za Girouda je babo igrice ;)
10 2
user1619557757
Pa Benzema nista nije pogrijesio, realno je rekao.
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi