Deschamps će večeras uzdrmati Francusku spiskom igrača za Evropsko prvenstvo?

L'Equipe donosi nove informacije

Deschamps će večeras uzdrmati Francusku spiskom igrača za Evropsko prvenstvo?

E. Čaušević

Selektor Francuske, Didier Deschamps, večeras će objaviti spisak igrača na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Prema mnogim prognozama Francuzi su jedni od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu čime bi ova generacija zatvorila krug nakon što su prije tri godine u Rusiji postali prvaci svijeta.

Francuzi su se bez većih problema kvalifikovali na Euro, a tamo će igrati u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom što je bez dileme najjača grupa u ovom izdanju Evropskog prvenstva.

Deschamps radi zaista odličan posao s Trikolorima i ukoliko osvoji Evropsko prvenstvo mnogi vjeruju da će napustiti selektorsku poziciju Francuske.

Iskusni stručnjak će večeras objaviti spisak igrača koji će igrati na Evropskom prvenstvu, a francuski mediji već su počeli špekulisati o tome ko će se naći na spisku.

Ugledni L'Equipe jutros je objavio da je sada itekako moguće da se nakon šest godina na spisku nađe i Karim Benzema koji igra u fantastičnoj formi ove sezone u dresu Real Madrida.

Oglasi

Benzema je posljednji put za Francusku igrao 8. oktobra 2015. godine i tada je izbačen iz tima zbog skandala s Valbuenom. Međutim, čini se da je Deschamps spreman da ga vrati u reprezentaciju.

L'Equipe je objavio da neće biti iznenađenje ukoliko se Benzema nađe na spisku, te da je to ovaj fudbaler zaslužio i pored svega što se dešavalo prije šest godina.

Francuzi žele s najboljim timom da idu na Euro, a jasno je da je Benzema jedan od najboljih napadača u ovoj zemlji. Zbog toga se u Francuskoj nestrpljivo čeka 20 sati kada će Deschamps objaviti spisak igrača, a da li će tu biti i Benzema ostaje nam da vidimo.

Benzema je ove sezone u dresu Real Madrida u svim takmičenjima odigrao 45 utakmica i zabio je 29 golova i upisao još osam asistencija.

U dresu reprezentacije Francuske upisao je 81 nastup i postigao je 27 pogodaka i ukoliko se vrati na spisak Trikolora to će sigurno biti najveća senzacija pred početak Evropskog prvenstva.

Top Komentari

Arnel925
Nadam se. Jer Benzema je jedan od najbolji na svijetu trenutno na njegovoj poziciji
3 2
BlueBoys
Gledali klip od Ramiza zmaja.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi