Francuzi bijesni na Laportea zbog izjave od prije samo dva mjeseca

Odlučio igrati za Španiju

Francuzi bijesni na Laportea zbog izjave od prije samo dva mjeseca

E. Čaušević

Aymeric Laporte odlučio je da u budućnosti želi igrati za reprezentaciju Španije iako je prošao sve omladinske kategorije Francuske.

Laporte je igrao u svim omladinskim kategorijama Francuske, a u mladoj reprezentaciji nastupio je 19 puta. Međutim, defanzivac Manchester City odlučio je da promijeni sportsko državljanstvo i stekne pravo nastupa za Španiju.

Španski mediji jučer su objavili da je Laporte obavio razgovore s Luisom Enriqueom i da će se naći na spisku Crvene furije već za utakmice Evropskog prvenstva koje počinje za manje od mjesec dana.

Zanimljivo je da je Laporte tri puta pozivan u seniorski tim od strane Didiera Deschampsa, ali nije dobio šansu da debituje za Trikolore.

Laporte je inače ponikao u Atheltic Bilbau zbog čega je stekao pravo da dobije državljanstvo Španije, a nakon što mu je postalo jasno da se u ekipi Francuske neće naigrati odlučio je da napravi taj potez.

Međutim, to se uopšte nije svidjelo francuskoj javnosti koja je žestoko kritikovala igrača Manchester Cityja. Ugledni L'Equpe poručio je da je Laporte izdao svoju državu.

"Laporte je prevario Francusku i odlučio da igra za Španiju kada mu je bilo jasno da kod nas ima veliku konkurenciju. Nevjerovatno je da je prije samo dva mjeseca na okupljanju reprezentacije izjavio da mu se san ispunio", piše L'Equipe i nastavlja.

"Ono što je nažalosnije jest što je u martu ove godine izjavio da je uvijek bio njegov san da igra za Francusku i da je sanjao još kao omladinac da nosi dres seniorskog tima ove zemlje".

Laporte se posljednji put na spisku Francuske našao u avgustu 2019. godine, ali nije igrao zbog povrede. U posljednje vrijeme Deschamps ga nije zvao zbog čega je odlučio da promijeni reprezentaciju.

Navodno, ovaj 26-godišnji defanzivac je čak nedavno slao poruku Deschampsu da pita zašto ga nema uopšte na spisku, ali mu selektor prvaka svijeta nije odgovorio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije