FOTO: EPA

Borba za plasman u Ligu prvaka

Plavci bolji od Lisica, spremite se za dramu u posljednjem kolu Premiershipa

H. Zilić

Veoma bitan duel Premiershipa u borbi za plasman u Ligu prvaka odigrali su Chelsea i Leicester.

Konačan rezultat je glasio 2:1 za Chelsea u utakmici gdje smo vidjeli dosta uzbuđenja.

Prvo poluvrijeme je ponudilo prilika, lijepih akcija, a domaćinima je poništen pogodak u 35. minuti zbog VAR-a. Werner je igrao rukom.

U nastavku još više uzbuđenja pred oba gola.

U 47. minuti Rudiger dovodio Chelsea u vodstvo nakon fine akcije domaće ekipe.

Igrala se 66. minuta kada je dosuđen penal za Plavce, a siguran realizator je bio Joringo za 2:0.

Leicester se vraća u meč u 76. minuti. Iheanacho je pogodio za 2:1 na asistenciju Ndidija

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kolo prije kraja Chelsea ima 67 bodova, Leicester 66, a ako Liverpool sutra savladala Burnley u posljednjem kolu nas očekuje prava ludnica u borbi za Ligu prvaka. Tri kluba će biti u jedan bod razlike.

Ono što je bitno napomenuti, Liverpool je sada u situaciji da ima sve u svojim nogama, ako savladaju Burnley i Crystal Palace vjerovatno idu u Ligu prvaka. U slučaju istog broja bodova sa Leicesterom, Redsi imaju bolju gol razliku od Lisica. Chelsea također ima sve u svojim nogama i trijumf protiv Aston Vile u posljednjem kolu znači plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.