Foto - Screenshot

Nastalo je veliko slavlje

Nestvarne reakcije francuskih navijača na poziv Karimu Benzemi u reprezentaciju

Midhat Šljivak

Napadač Real Madrida Karim Benzema se nakon šest godina vraća u reprezentaciju Francuske.

Iskusni 33-godišnji fudbaler dobio je poziv Didiera Deschampsa za predstojeće Evropsko prvenstvo, a ovaj potez francuskog selektora oduševio je navijače Trikolora.

Ljubitelji fudbala u ovoj zemlji pažljivo su pratili objavljivanje popisa igrača, a kada je prozvano ime Karima Benzeme, nastao je pravi haos.

Mnogi su proslavili povratak sjajnog napadača koji je prethodnih šest godina bio nepravedno zapostavljen od strane Deschampsa i to zbog stvari koje nemaju nikakve veze sa fudbalom.

Deschamps je Benzemu prekrižio nakon što je navodno učestvovao u ucjenjivanju nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene i on nije bio u planovima selektora čak šest godina.

"Ponosan sam na povratak u reprezentaciju Francuske i zahvalan sam na povjerenju koje mi je ukazano", poručio je sjajni napadač.

Benzema je posljednji put za Francusku igrao 8. oktobra 2015. godine, a u 81 utakmici postigao je 27 golova.

Francusku već u grupnoj fazi na Euru očekuje paklen posao jer se nalaze u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom.

Ekipa Francuske Euro otvara 15. juna u Minhenu utakmicom protiv Njemačke. Četiri dana kasnije igraju u Budimpešti protiv Mađarske, dok u posljednjem kolu grupne faze igraju protiv Portugala također u Budimpešti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.