Benzemin blizak prijatelj potvrdio konačnu Deschampsovu odluku?

Golgeter Reala bi trebao biti na spisku

Benzemin blizak prijatelj potvrdio konačnu Deschampsovu odluku?

E. Škorić

Prema brojnim navodima francuskih medija, Karim Benzema bit će pozvan za Evropsko prvenstvo.

Didier Deschamps će večeras objaviti spisak Francuza, a sve su prilike da će se nakon godina pauze na njemu naći i Benzema. Napadač Real Madrida proteklih šest godina nije bio član Tricolora.

Benzema je posljednji put za Francusku igrao 8. oktobra 2015. godine i tada je izbačen iz tima zbog skandala s Valbuenom. Međutim, čini se da je Deschamps spreman da ga vrati u reprezentaciju.

S obzirom na to kako igra ove sezone, Benzema je zaista zaslužio da bude dio reprezentacije Francuske, a povratak u nacionalni tim je na neki način najavio i njegov blizak prijatelj putem Snapchata.

I ovo može da posluži kao dobar dokaz da je Benzema konačno na spisku, no ipak svi s nestrpljenjem čekaju da Deschamps isti objavi i da najzad budu otklonjene sve dileme, ako ih i dalje ima.

Francuzi su se bez većih problema kvalifikovali na Euro, a tamo će igrati u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom što je bez dileme najjača grupa u ovom izdanju Evropskog prvenstva.

Prema mnogim prognozama Francuzi su jedni od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu čime bi ova generacija zatvorila krug nakon što su prije tri godine u Rusiji postali prvaci svijeta.



Top Komentari

AmellemA
Desetaru, biće čudo neviđeno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi