Deschamps objavio spisak, napad izgleda zastrašujuće, a tu je i Benzema!

Kako se i najavljivalo

Deschamps objavio spisak, napad izgleda zastrašujuće, a tu je i Benzema!

E. Škorić

Kako se i najavljivalo, Karim Benzema vratio se nakon šest godina u reprezentaciju Francuske.

Selektor Francuza Didier Deschamps saopštio je večeras spisak 26 putnika za Evropsko prvenstvo, a na listi je i napadač Real Madrida.

Benzema je "prekrižen" krajem 2015. godine zbog skandala u koji je bio tada uključen i Valbuena. Deschamps nije pozivao Benzemu u reprezentaciju, ali su se najzad stvari promijenile.

Ovaj iskusni napadač i ove sezone pruža odlične partije u dresu Real Madrida jer je na 45 mečeva uspio zabiti čak 29 golova.

Trikolori su bez dileme jedni od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje na Euru, a očito je da je i Deschamps odlučan da nakon Svjetskog prvenstva njegova selekcija osvoji i Euro. Ova selekcija igra u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom.

Kompletan spisak:

Oglasi

Golmani: Lloris, Mandanda, Maignan.

Defanzivci: Pavard, Dubois, Zouma, Varane, Kimpembe, Lenglet, L. Hernandez, Digne, Koundé.

Veznjaci: Sissoko, Kanté, Lemar, Pogba, Rabiot, Tolisso

Napadači. Ben Yedder, Benzema, Coman, Dembélé, Giroud, Griezmann, Mbappé, Thuram.



Top Komentari

E.Car
Ljudi imaju 3 kvalitetne reprezentacije!!!!
15 0
BordoBijeli
Najbolji golman na svijetu na golu.Odbrana vrlo cvrsta sa Varanom,Lengletom,Kimpembeom...Sredina isto mocna tu su mozda i 2 najbolja vezna igraca na svijetu Kante i Pogba.O napadu ne trositi rijeci.Grizman,Dembele,Mbappe,Giroud,Benzema....Najjaci tim na svijetu ubjedljivo.Ako se oni ne prosetaju ovim Evropskim prvenstvom onda stvarno ne znam.Pored njih sanse isto dajem Belgiji i Njemackoj
4 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi