Benzema se vraća u reprezentaciju, ali ko će biti Deschampsova žrtva?

Neko mora otpasti

Benzema se vraća u reprezentaciju, ali ko će biti Deschampsova žrtva?

Edmir Škorić

Karim Benzema večeras bi se trebao naći na spisku igrača Francuske za Evropsko prvenstvo.

Šest godina Karim nije igrao za nacionalni tim zbog skandala, ucjene i iznude novca saigraču Mathieu Valbueni. Međutim, sada je, čini se, Deschamps odlučio da prvog strijelca madridskog Reala uvrsti na popis igrača za EURO.

On će večeras u 20 sati saopštiti konačan spisak putnika za EP, pa se očekuje da na istom bude i Benzema. No, neko mora i da bude žrtva Benzeminog povratka, ali ko?

Prva od njih mogao bi da bude Olivier Giroud, koji je najbolji strijelac svih vremena za Francusku, ali nije dobijao priliku ove sezone kod Thomasa Tuchela u Chelseaju. Zbog toga bi Giroud mogao otpasti, mada je nekadašnji napadač Montpelliera bio jako važan u kvalifikacijama za EURO.

Još jedna od mogućih žrtava Benzeminog povratka je Wissam Ben Yedder. Međutim, za razliku od Girouda, igrač Monaca ima sjajnu sezonu u Kneževini. Izjednačen je s Memphisom Depayem kao drugi najbolji strijelac Ligue 1 (20 golova).

Međutim, to što se Benzema vraća u Francusku ne mora značiti da je napadač izostavljen s popisa. Kao što je već poznato, spiskovi za EP prošireni su na 26 igrača i Deschamps bi mogao iskoristiti taj trik da uvrsti Benzemu među pozvane , a da pritom nikog ne eliminiše.

Oglasi

Mada, uključivanje igrača Real Madrida moglo bi izravno utjecati na ostale igrače poput Marcijala ili Lacazettea. Kako god, neko će ostati uskraćen za nastupe na Evropskom prvenstvu.

Strah i trepet za protivnike: Kako će izgledati sastav Francuske ako se vrati Benzema?

Trikolori su bez dileme jedni od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje na Euru, a očito je da je i Deschamps odlučan da nakon Svjetskog prvenstva njegova selekcija osvoji i Euro.

Naime, francuski mediji objavili su jutros da je Deschamps odlučio da s najjačim sastavom ide na EP i čak je spreman da nakon šest godina u reprezentaciju pozove Karima Benzemu.

Napadač Real Madrida ove sezone igra u fantastičnoj formi i mediji u Francuskoj su poručili da je vrijeme da se vrati u reprezentaciju i da se zaboravi skandal s Valbuenom iz 2015. godine.

Deschamps će spisak Trikolora saopštiti večeras u 20 sati i očekuje se da će se na listi od 26 fudbalera naći i Benzemino ime.

Ukoliko se Benzema vrati u reprezentaciju onda će Deschamps zaista imati nevjerovatan napad na raspolaganju, a mediji su već počeli špekulisati kako bi mogao izgledati sastav ove selekcije na Euru.

Prethodnih godina u vrhu napada igrao je Olivier Giroud, ali jasno je da on nije na Benzeminom nivou. Pored Mbappea i Griezmanna ova selekcija će biti zaista ubitačna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sastav Francuske ako Benzema bude na spisku mogao bi izgledati ovako: Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez, Kante, Rabiot, Pogba, Griezmann, Mbappe, Benzema.

Top Komentari

Mele
2 x Silva, Felix, Bruno, Ronaldo, Jotta. nista slabiji nisu sigurno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi