Prava mašina

Adama Traore pokazao kakve vježbe radi u teretani i potvrdio da ne diže tegove

Endin Čaušević

Fudbaler Wolverhamptona, Adama Traore, poznat je po svojoj nevjerovatnoj brzini, ali i odličnoj fizičkoj spremi.

Traore je sigurno jedan od rijetkih fudbalera koji je tako "nabildan", a i dalje je veoma brz na terenu.

Ovaj španski fudbaler vrijedno radi na održavanju svoje kondicije i izgleda, te dosta vremena provodi u teretani.

Jednom prilikom iznenadio je sve izjavom da uopšte ne diže tegove kako mnogi misle, te da je za njegov izgled uz veliki trud i rad jednostavno zaslužna genetika.

"Za moj rad u teretani brine se moj osobni trener. Ali ne dižem tegove. Moja genetika je takva i mišići mi rastu vrlo brzo. Radim neke druge vježbe. Svaka osoba mora da se prilagodi onom što mu joj najviše odgovara.

"Tajna je u poznavanju vlastitog tijela i prilagođavanju treninga vašim fizičkim uslovima. Mišiće sam stekao treningom, odmorom i hranom. To je ravnoteža svega", rekao je jednom prilikom Traore.

Iako mnogi nisu vjerovali u njegovu izjavu da ne diže tegove on je odlučio da to dokaže objavom videa gdje se vide neke vježbe koje on radi.

Adama se tako još jednom našao u centru pažnje i oduševio je fanove koji su mu poručili da je on prava mašina.

Također, i kada je hrana u pitanju tu najviše vjeruje svojoj majci i nema neke posebne mjere u tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Hrana je bitna i smatram je još jednim, vrlo važnim dijelom treninga. Voda, iako ne pijem puno tokom utakmica, od vitalnog je značaja. Održavanje razine vode u tijelu od presudne je važnosti za sportistu", rekao je Traore i dodao.

"Pokušavam varirati količine jela i imati raznovrsnu, zdravu i uravnoteženu prehranu. Mogu jesti malo paelle kao i tipično malijsko jelo.s umakom od kikirikija i smeđom rižom. Sve radi moja majka, koja je najbolja kuharica na svijetu! Kao i svi sportisti, koristim i puno talijanske tjestenine".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.