Foto - EPA

Propustili su sjajnog defanzivca i odabrali drugog

Da su poslušali Mourinha na Old Traffordu bi sad igrao jedan od najboljih defanzivaca svijeta

Midhat Šljivak

Jose Mourinho vodio je ekipu Manchester Uniteda u periodu od maja 2016. do decembra 2018. godine.

Posebni je uspio vratiti Crvene đavole u vrh engleskog Premiershipa, a sa njima je i osvojio i tri trofeja.

Međutim, rukovodstvo kluba odlučilo ga je otpustiti i šansu je dobio Ole Gunnar Solskjaer, koji je i danas na klupi tima sa Old Trafforda.

U periodu boravka Josea Mourinha na Teatru snova bilo je itekako zanimljvih transfera. Vratio se Paul Pogba, došli su Zlatan Ibrahimović, Henrikh Mkhitaryan, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez i mnogi drugi, ali ne i igrači koje je želio Jose.

Tako je u ljeto 2018. godine Posebni od rukovodstva kluba tražio dovođenje fenomenalnog defanzivca Benfice Rubena Diasa.

Međutim, rukovodstvo kluba jednoglasno je odlučilo protiv dovođenja ovog fudbalera, ali i protiv svih drugih opcija koje je predložio tadađnji menadžer kluba.

Da su itekako pogriješili dokaz je ova sezona Premiershipa. Ruben Dias je po izboru engleskih novinara proglašen za igrača sezone, a fenomenalni fudbaler sada nosi dres gradskog rivala Cityja.

Ovaj 24-godišnjak igra zaista fenomenalan fudbal. Pokazao se kao pravo pojačanje i trenutno je bez ikakve dileme jedan od najboljih defanzivaca na svijetu.

City ga je u septembru prošle godine platio 68 miliona eura. Njegova cijena u periodu kada ga je želio Mourinho bila je samo 22 miliona eura, a upravo je za tu cifru doveden Diogo Dalot iz Porta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je Manchester United zbog rukovodstva kluba ostao bez ovog fenomenalnog fudbalera, a sasvim je jasno da je dovođenje Dioga Dalota bio popriličan promašaj.

Samo su trebali poslušati Josea Mourinha...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.