Poznati su svi detalji ugovora između Barcelone i Aguera
Foto - EPA

Argentinac stiže na Camp Nou

Poznati su svi detalji ugovora između Barcelone i Aguera

M. Šljivak

Argentinski napadač Sergio Aguero (33) postat će novi igrač Barcelone.

Iskusni fudbaler dogovorio je saradnju sa katalonskim timom, a poznati su i detalji ugovora na kojeg je 33-godišnjak pristao nakon razgovora sa predsjednikom Barcelone Joanom Laportom.

Katalonski mediji tvrde da će Aguero sa Barcelonom potpisati dvogodišnji ugovor, a plata će mu biti pet miliona eura po sezoni.

Aguero je morao pristati na mnogo manju platu od one koju je imao u Manchester Cityju. Ona je za sedam miliona eura manja, ali novca ima sasvim dovoljno i u ovom slučaju on nije bio presudan za potpis.

Predstavljanje argentinskog napadača na Camp Nou uslijedit će odmah nakon finala Lige prvaka (29. maj) u kojem će Aguero sa Manchester Cityjem pokušati da dođe do trofeja koji mu nedostaje.

Argentinac je član Građana postao još prije deset godina. Stigao je 2011. godine iz madridskog Atletica i postao je ikona kluba.

Učestvovao je Aguero i osvajanju trofeja. Postao je istinska legenda tima sa Etihada koja nikada neće biti zaboravljena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajni napadač je za City u proteklih 10 godina odigrao 388 utakmica i postigao je fenomenalnih 258 golova.

Aguero će tako nakon deset godina ponovo zaigrati u La Ligi, gdje je ranije nosio dres Atletica iz Madrida.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shik
Po meni.Bolje Suareza da vrate.Aguero nije los.Samo je istrosen puno, i rizik je da cesto bude ozlijeden.Jer u Engleskoj ti isisaju zadnji atom snage.Strasan tempo je igre.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti