Nije mu bilo lako

Messi: Izgubio sam mnogo prijatelja zbog problema s komunikacijom

Endin Čaušević

Lionel Messi stigao je u Barcelonu sa svega 13 godina i vrijednim radom i s mnogo odricanja uspio je postati jedan od najboljih igrača svih vremena.

Messi već 15 godina igra na vrhunskom nivou i uspio je Barcelonom osvojiti sve što je mogao.

U katalonski klub stigao je 2000. godine iz argentinskog Newell's Old Boysa dok je još bio dječak, te je svoj put počeo u La Masiji.

Međutim, jasno je da mu nije bilo lako jer je bio toliko udaljen od svoje porodice i prijatelja, ali je znao da ne smije tako lako odustati jer mu se pružila odlična prilika koja u životu ne dolazi tako često.

U jednom od nedavnih intervjua Messi je pričao o tome da je izgubio kontakte s mnogim prijateljima iz djetinjstva jer tada nije svako imao mobitele i društvene mreže kako bi mogli svakodnevno razgovarat.

"Izgubio sam mnogo prijatelja zbog problema s komunikacijom. Danas mnoga djeca s 13-14 godina imaju mobilni telefon, a ja sam po dolasku u Barcelonu jedino mogao kontaktirati prijatelje putem pošte ili telefona", rekao je Messij.

Messi je koristio zimske i ljetne pauze kako bi išao u rodni Rosario i bio sa svojom porodicom, ali priznaje da mu svaki put teško pada što mora da napusti grad u kojem je odrastao.

"Povratak u Barcelonu poslije pauze me rastuži. Teško mi je da napustim Rosario, a ujedno želim da se vratim u Barcelonu i da nastavim s radom. To je tako jer sam znao da ću se nazad vratiti tek svakih 6 mjeseci", priča Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj intervju izazvao je dosta pažnje u Argentini i probudio je nadu navijača Newell'sa da vi se Messi mogao vratiti u ovaj klub.

Njegov ugovor s Barcelonom ističe na kraju ove sezone i još uvijek nije saopštio odluku da li će ostati ili otići. U Rosariju se nadaju da će se Messi nadati, ali teško je da će se to desiti ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.