Je li ovo oproštaj Ronalda Koemana od Barcelone? Samo ću reći da mnogo volim ovaj klub
Foto - EPA

Nizozemac pred posljednji meč sezone

Je li ovo oproštaj Ronalda Koemana od Barcelone? Samo ću reći da mnogo volim ovaj klub

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Ronald Koeman govorio je na press konferenciji pred posljednji meč sezone protiv Eibara.

Katalonski klub porazom od Celte u pretposljednjem kolu izgubio je sve šanse za napad na titulu za koju će se u 38. kolu boriti gradski rivali Atletico Madrid i Real.

Nizozemski stručnjak govorio je o posljednjem meču sezone, te o svojoj budućnosti u klubu sa Camp Nouu.

"Posljednja je utakmica sezone i učinit ćemo sve da pobijedimo. Istina je da utakmica nema nikakvog značaja, ali zadnja je utakmica sezone i želimo pobijediti", rekao je Koeman.

O svojoj budućnosti u klubu ne zna previše. Zakazni su razgovori sa predsjednikom Joanom Laportom.

"Zaista ne znam hoću li biti trener naredne sezone. Razgovarao sam sa predsjednikom prije dvije sedmice i dogovorili smo se da ćemo razgovorati na kraju sezone. Vidjet ćemo, ali ja sam spreman odraditi ugovor do kraja. Međutim, predsjednik ima zadnju riječ. Razgovarat ćemo".

Oglasi

Nizozemac ima još godinu dana ugovora i na pitanje hoće li naplatiti eventualni otkaz je rekao:

"Hoću li naplatiti otkaz? Ne mogu odgovoriti na to. Svi dobro znate koliko volim klub i ne mogu ništa reći dok ne razgovaram sa predsjednikom. Ako klub smatra da neko drugi treba voditi tim, onda ćemo razgovarati o tome. Samo ću reći da mnogo volim Barcelonu".

Koeman je najavio da će biti određenih promjena u klubu, kao što je to najavio i predsjednik Joan Laporta.

"Želimo napraviti određene promjene. Moramo obnoviti ekipu i dodatno je osnažiti", rekao je Koeman, a zatim je rekao riječi koje su mnogi protumačili kao oproštajne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sretan sam što sam ovdje i što sam dio ovog velikog tima. San mi je bio da treniram Barcelonu. Usprkos velikom pritisku prihvatio sam ovaj posao. U ovoj državi treneri su konstantno kritikovani, ali to ne mogu promijeniti", istakao je Koeman.

Treba istaći da u ekipi Barcelone u posljednjoj utakmici sezone neće biti Lionela Messija koji je dobio poštedu i odmor ranije od ostalih.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

haris1000
Prevara od trenera, nigdje se duže od godinu nije zadržao, na transfermarkt pogledajte ,da ne mislite da ga mrzim zbog pjanica, napustio reprezentaciju svoje države i sad otkaz i u barsi, jednostavno Prevara od trenera,viteške,zvone,cambur to mu je limit
5 0
user1579471433
Olakšaj nam ,idi iz Barce ...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi