Još ima da se igra

Ludnica u Premiershipu: Redsi u najboljoj poziciji, Chelsea strepi!

Edmir Škorić

Nakon 45 minuta posljednjeg 38. kola engleskog Premiershipa, sve je otvoreno.

Ok, znamo da je Manchester City osvojio titulu, da Manchester United ide u Ligu prvaka, te da su iz lige ispali Fulham,WBA i Sheffield United.

Mi ćemo se sada bazirati na borbu za Evropu, prvenstveno za Ligu prvaka.

Liverpool dočekuje Crystal Palace i ima 1:0 na Anfieldu golom Manea, a Redsima će pobjeda biti dovoljna da osiguraju plasman u Ligu prvaka.

Bitku za četvrto mjesto će, kako sada stvari stoje, do kraja utakmice voditi Leicester i Chelsea. Plavci gube u Birminghamu od Aston Ville s 1:0, a na King Poweru Leicester i Tottenham igraju 1:1 (Vardy i Kane strijelci).

Prema trenutnom, Chelsea i Leicester su izjednačeni sa po 67 bodova, no ostane li tako - Chelsea ide dalje. Leicesteru stoga treba pobjeda, uz nadu da Plavci neće napraviti preokret u Birminghamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham vodi s 2:0 protiv Southamptona i on će, izvjesno je, igrati u Evropskoj ligi. Sedmo mjesto vodi u konferencijsku ligu, a ono za sada pripada Tottenhamu. Ukoliko Spursi ne pobijede Leicester, a Arsenal dobije Brighton kod kuće (0:0 trenutno), onda će Topnicima pripasti barem utjeha i plasman u novoformirano evropsko klupsko takmičenje.

Svi rezultati 38. kola nakon 45 minuta igre:
Arsenal - Brighton 0:0
Aston Villa - Chelsea 1:0
Leeds - WBA 2:0
Leicester - Tottenham 1:1
Liverpool - Crystal Palace 1:0
Man City - Everton 2:0
Sheffield - Burnley 1:0
West Ham - Southampton 2:0
Wolves - Manchester United 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.