Oproštaj od kluba

Aguero je najbolje ostavio za kraj: Srušio rekord Rooneyja

Edmir Škorić

Manchester City je danas u posljednjem kolu Premier lige deklasirao Everton s 5:0.

City je ranije osvojio titulu, pa je potpuno rasterećeno odigrao meč preotiv Evertona, a obilježio ga je Sergio Aguero na oproštaju od kluba.

Ušao je u 65. minuti, a onda je u 71. i 76. minuti tresao mrežu gostiju iz Liverpoola i tako je srušio rekord Waynea Rooneyja, bivšeg napadača Evertona i Manchester Uniteda.

Stigao je do brojke od 184 gola za Građane, a iza sebe je ostavio Waynea Rooneyja, koji je rekorder sa 183 gola u dresu Manchester Uniteda.

Menadžer Cityja Pep Guardiola hvalio je Aguera nakon meča, zahvalio mu se za sav doprinos koji je dao klubu, a onda zaplakao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 32-godišnji napadač je na klub s Etihada došao 2011. i od tada je zabio rekordnih 257 golova u 384 utakmice. S Manchester Cityjem osvojio je pet naslova engleskog prvaka, jedan FA kup i pet Liga kupova.

Argentinac ima priliku da ode kao veliki šampion, pošto njegov City posljednji meč sezone igra krajem mjeseca u Portu, finale Lige prvaka protiv Chelseaja. Aguero je definitivno zaslužio i taj trofej u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti