Riječi Harryja Kanea jasno pokazuju sa kim bi volio igrati naredne sezone
Foto - EPA

Želi otići iz Tottenhama

Riječi Harryja Kanea jasno pokazuju sa kim bi volio igrati naredne sezone

M. Šljivak

Harry Kane ima želju da napusti Tottenham na kraju ove sezone.

U razgovoru za engelske medije sjajni napadač je potvrdio da želi napustiti klub i da će o tome razgovarati sa prvim čovjekom Spursa Danielom Levyjem.

"Razgovarat ćemo, to je sigurno. Nadam se da nakon 16 godina imamo dobar odnos i da možemo iskreno o svemu razgovarati", rekao je Kane i nastavio je:

"Želim igrati Ligu prvaka. Želim biti dio velikih utakmica. Nikad nisam rekao da ću zauvijek ostati u Spursima, ali nisam rekao ni da ću otići. Isto tako, ne želim da se na kraju karijere zbog nečeg kajem".

Manchester City je jedan od klubova koji bi rado vidjeli Kanea u svojim redovima. On ne krije da bi volio igrati sa Kevinom de Bruyneom.

"Kevin De Bruyne je zaista poseban fudbaler. Iskreno, kada vidim lopte koje daje igračima Cityja, one su san svakog napadača. Strašan igrač sa najboljim osjećajem za asistenciju koju sam ikad vidio", istakao je Kane.

Sa 27-godišnjin napadačem povezivao se i Chelsea. Navodno su Plavci spremni ponuditi veliku razmjenu, ali rukovodstvo Spursa nema namjeru poslovati sa velikim rivalom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako bude odlazio iz kluba Kane bi gotovo sigurno mogao završiti u Manchester Cityju koji je u potrazi za napadačem koji će zamijeniti Sergija Aguera.

Sjajni napadač je u redovima Spursa odradio 334 utakmice i postigao je fenomenalnih 220 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi