Sarajevo objavilo finansijski izvještaj

Adnan Beganović

Fudbalski klub Sarajevo objavio je finansijski izvještaj za prethodnu godinu.

Klubovi koji su aplicirali za licencu u evropskim takmičenjima dužni su na službenim stranicama objaviti finansijske izvještaje za prethodnu godinu, a svoj izvještaj javno dostupnim učinio je i FK Sarajevo.

Višestruki bosanskohercegovački prvak je u 2020. godini ostvario prihode od nešto više od 9.5 miliona KM što je za tri miliona više nego u 2019. godini.

Ukupni rashodi FK Sarajevo u 2020. godini su nešto veći od 10 miliona KM i manji su za nekih 700.000 KM nego u 2019. godini.

Sarajevo je na plate i ostala primanja zaposlenih u 2020. godini izdvojilo oko 7.4 miliona KM, dok je u 2019. godini izdvojilo oko 6.5 miliona KM.

Premijerligaš s Koševa je zastupnicima igrača u 2020. godini isplatio nešto više od 54.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kompletan finansijski izvještaj FK Sarajevo možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, svoj finansijski izvještaj za prošlu godinu objavio je i Fudbalski klub Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.