Bonucci nakon što se sezona završila

"Sve je bilo spremno, svi su čekali našu sahranu"

Edmir Škorić

Iskusni defanzivac Juventusa Leonardo Bonucci dao je zanimljivu izjavu nakon što se Juventus u posljednjem kolu Serije A dokopao Lige prvaka.

Stara dama je visila o koncu i da je Napoli pobijedio Veronu (1:1), igrala bi Evropsku ligu umjesto Lige prvaka u novoj sezoni. Ipak, Stara dama je uz Milan posljednjeg kola sezone izborila nastup u najelitnijem klupskom takmičenju.

Juventusu je 4:1 pobjeda u Bologni bila dovoljna, budući da je Verona izvukla bod na gostovanju u Napulju, zbog čega je odmah trener Napolitanaca Gennaro Gattuso smijenjen.

"Svi su bili spremni za našu sahranu, to su samo čekali, ali zaboravili su ponos i mentalitet ovog tima, zaboravili su moto ovog kluba. Istina je da je ovo bila turbulentna sezona, da je bilo uspona i padova, dosta prosutih bodova, ali na kraju dobijete ono što zaslužite, a mi smo zaslužili Ligu prvaka", napisao je Bonucci.

"Osvojili smo i Kup, vjerovali smo u sebe do samog kraja, isplatilo se. Svjesni smo koliko je ovo bila teška godina i za naše navijače, nedostajali su nam. Srest ćemo se iduće godine na našem domu - na stadionu Juventusa, na utakmicama Lige prvaka. Forza Juventus", saopćio je Italijan putem društvenih mreža,

Potražite više informacija na temu Serie A:

Slijedi odmor, neki će na Evropsko prvenstvo, a onda kreće nova sezona u Italiji, a pitanje je u kakvom će sastavu i sa kojim trenerom Stara dama napasti Scudetto koji je trenutno u vlasništvu Intera, poslije skoro decenije dominacije torisnke momčadi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.