Foto - EPA

Argentinac odlazi iz Manchestera

Aguero odabrao novu 'desetku' Cityja: Njemu treba pripasti broj 10

Midhat Šljivak

Sergio Aguero se nakon deset godina oprašta od Manchester Cityja.

Argentinski napadač napušta Građane nakon jedne decenije kao istinska ikona kluba i karijeru će nastaviti u Barceloni.

Njegovim odlaskom dres sa brojem 10 ostaje upražnjen, a Aguero smatra da bi nova 'desetka' trebao postati Phil Foden.

"Smatram da bi broj 10 tebao pripasti Philu Fodenu. Neki govore da bi Kevin trebao uzeti taj broj, ali on je koristio broj 17 i u drugim klubovima i ne vjerujem da bi ga želio mijenjati. Zato smatram da bi Phil trebao dobiti taj broj", rekao je Aguero.

Foden trenutno nosi broj 47. Razlog što ima taj broj je činjenica da je njegov djed preminuo u 47. godini života i u njegovu čast nosi ovaj broj.

On je u ljeto 2019. godine odbio da promijeni broj na dresu, a vidjet ćemo hoće li to učiniti ovog puta, ako mu bude ponuđena desetka.

Treba svakako istaći da je Aguero dres sa brojem 10 naslijedio od Edina Džeke koji je ovaj broj nosio u Cityju u periodu od 2011. do 2015. godine.

Aguero će posljednji 390. meč u dresu Cityja odigrati u subotu u finalu Lige prvaka protiv Chelseaja, a za Građane je u proteklih 10 godina zabio sjajnih 260 golova.

Odlazak velikana rasplakao Guardiolu: Niko ga ne može zamijeniti...

Građani su za kraj sezone savladali Everton sa 5:0, a u ovom susretu se od dresa Građana u Premier ligi oprostio Sergio Aguero.

Argentinac je ušao u drugom poluvremenu i zabio je dva gola, te se na najbolji mogući način oprostio od kluba u kojem je proveo 10 godina.

Nakon utakmice Pep Guardiola je zaplakao zbog Aguera i tvrdi da ga niko ne može zamijeniti.

"Volimo ga. On je posebna osoba za nas", rekao je Guardiola i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Predobra je osoba kao i fudbaler. Ne možemo ga zamijeniti", rekao je uplakani Pep Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.