Aguero je najbolje ostavio za kraj: Srušio rekord Rooneyja

Oproštaj od kluba

Aguero je najbolje ostavio za kraj: Srušio rekord Rooneyja

E. Škorić

Manchester City je danas u posljednjem kolu Premier lige deklasirao Everton s 5:0.

City je ranije osvojio titulu, pa je potpuno rasterećeno odigrao meč preotiv Evertona, a obilježio ga je Sergio Aguero na oproštaju od kluba.

Ušao je u 65. minuti, a onda je u 71. i 76. minuti tresao mrežu gostiju iz Liverpoola i tako je srušio rekord Waynea Rooneyja, bivšeg napadača Evertona i Manchester Uniteda.

Stigao je do brojke od 184 gola za Građane, a iza sebe je ostavio Waynea Rooneyja, koji je rekorder sa 183 gola u dresu Manchester Uniteda.

Menadžer Cityja Pep Guardiola hvalio je Aguera nakon meča, zahvalio mu se za sav doprinos koji je dao klubu, a onda zaplakao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 32-godišnji napadač je na klub s Etihada došao 2011. i od tada je zabio rekordnih 257 golova u 384 utakmice. S Manchester Cityjem osvojio je pet naslova engleskog prvaka, jedan FA kup i pet Liga kupova.

Argentinac ima priliku da ode kao veliki šampion, pošto njegov City posljednji meč sezone igra krajem mjeseca u Portu, finale Lige prvaka protiv Chelseaja. Aguero je definitivno zaslužio i taj trofej u karijeri.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Dobro ce on doci Barci ,netko tko zna pokupizi otpatke pred golom . A ne Grizman koji samo frizuru sreduje cim akcija zavrsi .
4 0
user1583752673
Iskrene emocije, bravo Pep
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi