Foto - Screenshot

Napadač Reala pozvan za Evropsko prvenstvo

Trenutak kojeg su mnogi čekali: Pogledajte prvi susret Benzeme i Deschampsa nakon šest godina

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps vratio je Karima Benzemu u nacionalni tim nakon gotovo šest godina.

Fenomenalni napadač Real Madrida izbačen je iz nacionalnog tima 2015. godine nakon skandala sa ucjenom saigrača Mathieua Valbuene i Deschamps nije ni pomišljao da ga zove u reprezentaciju.

Ipak, stvari su se promijenile. Francuski selektor nije mogao zatvoriti oči pred čudesnim nastupima Benzeme u dresu Reala i odlučio ga je pozvati u nacionalni tim za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Kamere su jučer pratile svaki Benzemin korak po povratku u reprezentaciju, a najviše pažnje izazvao je susret sa Deschampsom.

Nakon gotovo šest godina Benzema i Deschamps našli su se oči u oči. Srdačno su se pozdravili, kratko su razgovarali i ostavili su sve nesuglasice i teške riječi iza sebe i pred njima je samo jedan cilj - osvajanje titule prvaka Evrope.

Benzema je istakao kako mu Deschamps u telefonskom razgovoru nije rekao da će dobiti poziv u nacionalni tim, već samo da je kandidat za EP.

"Deschamps mi nije rekao da ću igrati na Euru. Odluku sam čekao ispred TV-a. Bilo je šoka, ipak je prošlo dugo vremena", rekao je Benzema.

Benzema je za reprezentaciju odigrao ukupno 81 utakmicu i zabio je 27 golova, a posljednji meč je odradio 2015. godine.

Francuzi će na EP igrati u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom. Susrete će odigrati u Minhenu i Budimpešti.

Treba svakako istaći da je prodaja dresova reprezentacije Francuske nakon vijesti o povratku Benzeme porušila sve rekorde, a napadač Reala će na EP nositi dres sa brojem 19.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.