Ko će u Ligu prvaka ako UEFA izbaci Barcu, Real i Juventus?

Već se znaju kandidati

Ko će u Ligu prvaka ako UEFA izbaci Barcu, Real i Juventus?

Admin Čaušević

Barcelona, Juventus i Real Madrid se nalaze pred izbacivanjem iz Lige prvaka nakon što je u srijedu pokrenuta istraga protiv tri evropska velikana.

Spomenuti klubovi bili su praktično pokretači Superlige, projekta koji nije zaživio iako je prethodno 12 timova bilo spremno da zaigra vlastito takmičenje koje bi se odvojilo od UEFA-inih takmičenja.

Dok je većina odustala od projekta i odlučila da ostane vjerna UEFA-i, Barcelona, Real i Juventus to još uvijek nisu učinili pa je i pokrenuta istraga.

"Nakon istrage koju su proveli etički i disciplinski inspektori UEFA-e u vezi s takozvanim projektom 'Superlige', pokrenut je disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa zbog potencijalnog kršenja UEFA-inog zakonskog okvira. Daljne informacije bit će vremenom dostupne", saopštila je UEFA.

Kako sada stvari stoje višestruki prvaci Evrope će sigurno biti kažnjeni novčano, a prijeti im i izbacivanje iz Lige prvaka za narednu sezonu.

U slučaju da Katalonci, Madriđani i Torinezi budu isključeni već se špekuliše o mogućim naknadnim pozivima za klubove iz Serije A i La Lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema pisanju inostranih medija Real Sociedad i Betis bi trebali zamijeniti Real Madrid i Barcelonu kao 5. i 6. tim La Lige, dok s Apenina umjesto Juventusa upao petoplasirani Napoli.

Atletico Madrid, Milan, Inter, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham Hotspur su klubovi koji su odustali od Superlige.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Ne ložite se džaba, od te priče nema ništa.
10 0
Mahatma.Barbie
Najpopularniji timovi svijeta uz Manchester i Liverpool. I ko bi gledao tu Ligu Prvaka? Baš će UEFA skakati sama sebi u stomak. Bruku para bi izgubili bez ta 3 tima.
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi