Evropskom metropolom odjekuju sirene, zapalio se "svemirski brod" od stadiona

Problem za problemom

Evropskom metropolom odjekuju sirene, zapalio se "svemirski brod" od stadiona

A. Čaušević

U Real Madridu proteklih sedmica nemaju mira. 

Dok na terenu nije odbranjena titula prvaka Španije, Florentino Perez vodi hladni rat s UEFA-om zbog Superlige i sada Los Blancosima prijeti izbacivanje iz Lige prvaka.

Međutim, danas je stigao novi problem i to nakon što se zapalio dio stadiona Santiago Bernabeu koji se obnavlja već neko vrijeme.

Kada bude gotovo kultni stadion će izgledati poput "svemirskog broda" i bit će najmodreniji na svijetu, ali izvođače radova su zadesili neočekivani problemi.

Naime, kasnim popodnenim satima jedan dio stadion se zapalio što prolaznici nisu propustili da snime i da zabilježe svojim mobilinim aparatima.

Oglasi

Madridom odjekuju sirene nakon što se upalio alaram za požar, vatrogasi su odmah krenuli na mjesto događaja. Prema prvim informacijama nema povrijeđenih i to je ono što je najbitnije.

Inače, u Kraljevskom klubu nakon što se stadion renovira planiraju otvoriti kockarnico s godišnjim prihodom od oko 120 miliona eura.

Radovi bi trebali biti kompletirani do 2023. godine, a kompletna zarada od kasina bit će proslijeđena na smanjivanje troškova za renoviranje stadiona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, na novom stadionu će praktično biti iskorišten svaki prostor kako bi Real zarađivao dodatni novac. Kompletni troškovi će biti veći od 500 miliona eura.

Flrentino Perez je svojevremeno kazao kako će novi Santiago Bernabeu biti stadion budućnosti pa mnogi ljubitelji fudbala s nestrpljenjem čekaju da sve bude završeno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azmoh
Gledajte to sa pozitivne strane, ako izgori do temelja, moći će napraviti kakav god stadion hoće :D
2 4
MaxBavarac
A gdje je tu fudbal??? Sve bitnije od lopte,koja propast od ekipe...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi